Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικό ταξίδι στο Σταυρό του Νότου...

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Στιγμιότυπο από την παράσταση
Στιγμιότυπο από την παράσταση
Εκεί όπου ο μεγάλος μας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος συναντά την ποίηση του Νίκου Καββαδία... Μέσα σε ένα οργανικά λειτουργικό, εντυπωσιακό θαλασσινό, σκηνικό φόντο, που ξεδιπλώνεται πάνω σε τρεις γιγαντοοθόνες που ντύνουν πότε με ψυχρά και πότε με θερμά χρώματα τα καλοσχηματισμένα ταμπλό βιβάν που ζωντανεύουν ξαφνικά χορογραφικά, υπό τους ήχους των γνώριμων κι αγαπημένων τραγουδιών...

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που, όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις». Ο ίδιος δεν έλεγε ότι ήταν ποιητής, αλλά: «Νίκος Καββαδίας, ναυτικός». Από μικρός στη θάλασσα και σε ταξίδια μακρινά, με τα ποιήματά του, μας ταξιδεύει σε απόμακρες θάλασσες και τόπους εξωτικούς, μας «γνωρίζει» με τη γλώσσα και τη ζωή των ναυτικών, των θαλασσινών... Εγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της μελοποίησης ποιημάτων του και ιδιαίτερα μέσα από τους δύο δίσκους του Θάνου Μικρούτσικου «Σταυρός του Νότου» και «Γραμμές των Οριζόντων».

Την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον μουσικοσυνθέτη Θ. Μικρούτσικο
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον μουσικοσυνθέτη Θ. Μικρούτσικο
Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Μουσική Επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός Ηχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Βίντεο: Νίκος Τσιμουρής

Ερμηνεύουν: Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης

Σαράντα ακόμα ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί επί σκηνής.

Ενα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγεί την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές, τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ