Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στο τέταρτο σκαλοπάτι η Εθνική ανδρών

Την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έγινε στο Βελιγράδι, κατέλαβε τελικά η Εθνική ανδρών αφού στο μικρό τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε απ' τους Ούγγρους με 13-10. Η συγκεκριμένη θέση θεωρείται η καλύτερη της Εθνικής στην ιστορία του θεσμού και επιτυγχάνεται για δεύτερη φορά μετά το 1999 στη διοργάνωση της Φλωρεντίας.

Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις αμυντικά για να σταματήσει τις επιθέσεις των αντιπάλων, οι οποίοι γρήγορα πήραν μια διαφορά ασφαλείας, την οποία διεύρυναν (3-1, 6-4, 8-4, 9-5), μέχρι στο τελευταίο οκτάλεπτο να καταφέρει να τη μαζέψει. Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-4, 1-2, 5-3. Ελλάδα: Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Χρ. Αφρουδάκης 2, Μουρίκης 2, Βλαχόπουλος 4. Ουγγαρία: Βάμος 3, Χοσνιάσκι 2, Ντέκερ 2, Μάνχερτζ 2, Χάραϊ 2, Μπάτορι 2.

  • Η Σερβία κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού στον τελικό νίκησε το Μαυροβούνιο με 10-8.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική γυναικών σημείωσε μια ακόμη επιτυχία καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού στον αγώνα κατάταξης νίκησε στα πέναλτι με 4-3 τη Ρωσία και αφού προηγουμένως οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 9-9. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή αφού έχανε με 9-6.

  • Η Ουγγαρία πήρε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας με 9-7 της Ολλανδίας στον τελικό ενώ τρίτη ήταν η Ιταλία που νίκησε την Ισπανία 10-9 στο μικρό τελικό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ