Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανοίγουν τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό με νέους στα ΙΕΚ και τις ΕΠΑΣ

Με σκοπό να ανοίξει πλατιά η συζήτηση για το Ασφαλιστικό στη νεολαία, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική κάνουν αυτό το διάστημα μια σειρά περιοδείες σε χώρους Κατάρτισης και συγκεκριμένα σε δημόσια ΙΕΚ και σε ΕΠΑΣ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ, αλλά αντίστοιχες περιοδείες γίνονται και σε άλλες περιοχές από άλλες Οργανώσεις της Αττικής. «Ξεχωρίζουμε τα ΙΕΚ και τις ΕΠΑΣ, γιατί σε αυτούς τους χώρους συγκεντρώνονται παιδιά που είναι ήδη στο μεροκάματο ή πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν να δουλεύουν και προβληματίζονται έντονα για το ότι κάτι πρέπει να γίνει για ν' αλλάξει η ζωή τους», εξηγεί μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΠΣ Δυτικού Τομέα Αττικής. Στις περιοδείες μοιράζεται η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό, τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενημερώνουν τους σπουδαστές για τα μέτρα - λαιμητόμο που φέρνει η κυβέρνηση και ανοίγει συζήτηση. Οπως τονίζει ο Γ. Τάτσης, «θέλουμε να ακούσουμε πώς το σκέφτονται και οι ίδιοι οι σπουδαστές και κυρίως να τους καλέσουμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν την πάλη τους, να οργανωθούν στο Σύλλογό τους, στα σωματεία τους». Η εμπειρία από τις πρώτες περιοδείες που έχουν ήδη γίνει, δείχνει ότι το Ασφαλιστικό είναι θέμα που ενδιαφέρει έντονα τους σπουδαστές, νιώθουν ότι τους αφορά άμεσα, επηρεάζονται όμως και από επιχειρήματα της κυβέρνησης ή των εργοδοτών και αναζητούν απαντήσεις, γι' αυτό και η συζήτηση που ανοίγεται στις περιοδείες είναι πλούσια.

Τέτοιες περιοδείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη στα δημόσια ΙΕΚ Αμπελοκήπων, Μεταξουργείου, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων και στις ΕΠΑΣ Αιγάλεω, Μοσχάτου και Καλαμακίου. Αύριο Τετάρτη περιοδείες προγραμματίζονται στα ΙΕΚ Χαϊδαρίου, Πειραιά, Μεταμόρφωσης καθώς και στην ΕΠΑΣ Αγίων Αναργύρων, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Εργατικού Τμήματος της ΚΕ. Την Πέμπτη 28 Γενάρη, περιοδείες θα γίνουν αντίστοιχα στα ΙΕΚ Γκράβας, Νέας Ιωνίας, Αιγάλεω και στην ΕΠΑΣ Νέου Ηρακλείου, ενώ την επόμενη βδομάδα αντίστοιχη περιοδεία θα γίνει και στην ΕΠΑΣ στου Ρέντη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ