Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο συντονισμός απλώνεται σε όλη τη χώρα

Καθημερινά δυναμώνουν τα μπλόκα και στις άλλες περιοχές της χώρας. Στον Εβρο, εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και χτες το μεσημέρι παρέταξαν τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία - μπλόκα, στη Γέφυρα των Καστανιών, στον Κόμβο Σουφλίου και στο Διδυμότειχο, στο νότιο κόμβο της πόλης. Στις Καστανιές, σήμερα θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου.

Στο μπλόκο της Νάουσας, οι αγρότες πραγματοποιούν από χτες συμβολικούς αποκλεισμούς. Στο πλευρό τους βρέθηκαν τα ταξικά σωματεία της περιοχής και η Ομάδα Γυναικών Νάουσας της ΟΓΕ. Στην Πέλλα, παραμένει και ενισχύεται το μπλόκο στον Κόμβο Γυψοχωρίου.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ και το μπλόκο ενισχύεται, ενώ χτες έγινε και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου. Σήμερα στις 11 το πρωί προγραμματίζεται κινητοποίηση έξω από την Αντιπεριφέρεια Σερρών. Στην Κοζάνη, ο Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ σήμερα στον Κόμβο Αγίας Κυριακής.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στην Εθνική Οδό Αγρινίου - Αντίρριου, στο ύψος της Ερμίτσας, παρέταξαν χτες τρακτέρ οι αγρότες, με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο. Με νέες δυνάμεις ενισχύεται το μπλόκο στην Ανθήλη Φθιώτιδας, όπου επίσης έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας για περίπου μισή ώρα.

Οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στον Κόμβο Λιβαδειάς - Ορχομενού, αποφάσισαν να μεταφερθούν σήμερα στο μπλόκο του Κάστρου, ενώ στην Πελοπόννησο για έβδομη σήμερα μέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, στο ύψος της Δαλαμανάρας.

Στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Κόμβου της Κάτω Αχαΐας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Αχαΐας, ενώ στην Ηλεία στήνουν τα οχήματά τους σε Κουρτέσι και Μαραθιά. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών συγκεντρώνουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην πλατεία της Μεσσήνης και στη Λακωνία, αγρότες έχουν δημιουργήσει μπλόκο στην Εθνική Οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς, στο ύψος της γέφυρας Ματζαβράκου.

Στο Ηράκλειο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχάνων και Αστερουσίων προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση στον ΟΓΑ. Μπλόκα υπάρχουν επίσης στα Τέμπη, στα Γιαννιτσά, στα Μάλγαρα, στον Πολύγυρο, στις Σέρρες (κόμβος Κερδυλλίων), στην Κουλούρα Ημαθίας, στη Δράμα, στη Χρυσούπολη Καβάλας και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ