Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές βραδιές στην Καισαριανή

Δύο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Γενάρη, στην αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής (Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας). Και στις δύο, η είσοδος είναι ελεύθερη. Σάββατο 23 Γενάρη, στις 20.00: Σιρανό ντε Μπερζεράκ του Εντμόντ Ροστάν, σε σκηνοθεσία Φοίβου - Νάσου Μαρίνου - Σαμαρτζή, από ομάδα παιδιών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

Η υπόθεση του έργου...

Ο εκκεντρικός Σιρανό, επιφανής ιππότης του Τάγματος των Γασκόνων, σκαρώνει στιχάκια με την ίδια ευκολία που κερδίζει κι έναν αγώνα ξιφομαχίας. Η φήμη του ως γενναίου ιππότη και ποιητή είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο και η μύτη του... Κι αν η πρώτη τού έχει επιτρέψει να κατακτήσει το Παρίσι, η δεύτερη τον εμποδίζει να κατακτήσει αυτήν που του έχει κλέψει την καρδιά, την όμορφη Ρωξάνη.

Πρωταγωνιστούν : Φοίβος - Νάσος Μαρίνος - Σαμαρτζής (Σιρανό), Κατερίνα Τελέλη (Ρωξάνη), Γιώργος Μοναστηριώτης (Κριστιάν).

Παίζουν ακόμη: Κυριάκος Αλεβίζος, Ιάσονας Δράκος, Νικόλας Καραμπέτσος, Λέανδρος Παπαδάκης, Λίντα Σούση, Βασιλική Τέγου.

Μουσική: Σταματία Φουρλεμάδη (τρομπέτα), Περσεφόνη Ασλάνογλου (τσέλο), Σιμώνη Κοτσικόνα και Νείλος Καραγιάννης (πιάνο).

Κυριακή 24 Γενάρη, στις 19.30: «Ελλάς Ελλήνων ... τι λέτε ρε;!» από τη Θεατρική Σκηνή «Αλέκα Παΐζη».

H παράσταση είναι σάτιρα από θεατρικά κείμενα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, που συνδυάζουν αρμονικά περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας μας από το μετεμφυλιακό κράτος μέχρι και λίγο μετά την εφτάχρονη δικτατορία με το σήμερα, θυμίζοντάς μας την ιστορική φράση του Μαρξ ότι «η επανάληψη της ιστορίας για δεύτερη φορά καταλήγει σε φάρσα».

Αναδεικνύεται το ιδεολογικό φόντο της κοινωνικής κατάπτωσης, της αστικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων κυρίως, όπως δηλώνει και το «σλόγκαν» που συνδέει τα επεισόδια «Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Ελλην».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ