Τετάρτη 6 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΜΠΟΡΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κάτι της ... χρωστάει

Στην έδρα όπου υποχρεώθηκε να υποστεί τη μια από τις δύο ήττες του στην α' φάση θα αγωνιστεί αύριο ο Ολυμπιακός, που στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου του για το ΤΟΠ-16 κοντράρεται αύριο στη Βιτόρια της Ισπανίας με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα (21.30 ΕΡΤ2). Οι «ερυθρόλευκοι», με τον ...αέρα της νίκης τους (αλλά και της καλής εμφάνισης) κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την πρεμιέρα της β' φάσης, επιδιώκουν τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία που θα τους αυξήσει τα πλεονεκτήματα για το στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Από την άλλη, θέλουν να πάρουν και τη ρεβάνς απ' τους Βάσκους για την ήττα τους στο ίδιο γήπεδο.

Η ψυχολογία στην ελληνική ομάδα είναι καλή μετά και την επιτυχία κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας για το πρωτάθλημα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ζητάει απ' τους παίκτες του συγκέντρωση και προσοχή στην άμυνα, η οποία αποτέλεσε το βασικό όπλο κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οπως επισήμανε, η προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα και ο έλεγχος του ρυθμού είναι βασικά στοιχεία όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα όπως η Λαμποράλ, που δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένη αυτήν την περίοδο. Το τελευταίο μάλιστα αποδεικνύεται από τις επιτυχίες της. Η Λαμποράλ, έχοντας ως κορυφαίο μάλιστα τον Γιάννη Μπουρούση, επικράτησε άνετα στην πρεμιέρα του ΤΟΠ-16 της Ζαλγκίρις (89-68), ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκε και επί της Ρεάλ Μαδρίτης (86-80) για το πρωτάθλημα Ισπανίας την περασμένη Κυριακή. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν στην ελληνική ομάδα αφού και ο Πρίντεζης, που δεν αγωνίστηκε, προληπτικά, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, εντάχθηκε στην αποστολή.

Ρωσο-ισπανικά ντέρμπι

Για τον ίδιο όμιλο ξεχωρίζουν οι σημερινές ρωσο-ισπανικές μάχες, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης (19.00 Νοvasports 1) και την Μπαρτσελόνα την Κίμκι (21.45 Novasports 2). Αύριο θα παίξουν: Μπάμπεργκ - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.00). Για τον άλλο όμιλο σήμερα θα κοντραριστούν Νταρουσάφακα - Τσεντεβίτα (21.00 Novasports 3).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ