Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για παιδιά

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας μεγάλων τάξεων του Δημοτικού έως πρώτων τάξεων Γυμνασίου. Αφού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το καπλάνι της βιτρίνας», ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη βδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλ. Βικτώρια), στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου.

«Στο σπίτι μας, ο πατέρας μού έλεγε μια ιστορία. Είναι μια ιστορία που δεν έχει τέλος. Είναι η ιστορία του Σεβάχ, που φεύγει από την πατρίδα του για να κάνει την τύχη του και να ζήσει πολλές περιπέτειες. Επτά ταξίδια έκανε. Οχι πως ήθελε, αλλά έπρεπε. Είχε χάσει όλα του τα λεφτά. Είχε χάσει και το σπίτι του...». Τα παιδιά θα μάθουν για την ιστορία ενός μικρού αγοριού, του Ναζ, που για να γλιτώσει από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα του, ξεκινά το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς. Θα μάθουν για τις δυσκολίες που συνάντησε, όσο και για την εκμετάλλευση που βίωσε...

Μετά από την ιστορία, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τον πόλεμο, τις αιτίες του και τις συνέπειές του. Θα πραγματοποιηθούν ακόμα και διάφορες άλλες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ