Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ «ΖΟΥΡΑ»
Συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας στις εκλογές

Μάχη για την ενίσχυση του επιχειρησιακού τους σωματείου δίνουν οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», παράλληλα με τον απεργιακό τους αγώνα, που εξελίσσεται από τις 14 Νοέμβρη. Οι αρχαιρεσίες του σωματείου ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και συνεχίζονται μέχρι και αύριο.

Ενδεικτικά, την πρώτη μέρα ψήφισαν πάνω από 100 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Εύβοιας και της Βοιωτίας, όπου συσπειρωμένοι στο σωματείο τους απεργούν για περισσότερο από ένα μήνα.

Η κάλπη στήθηκε και στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αξιοποιείται για να καλύψει την παραγωγή της επιχείρησης που έβγαινε στην Τανάγρα και η οποία έχει «παγώσει» από τις 14 Νοέμβρη, λόγω της καθολικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.

Εκεί οι εκλογές έγιναν σε συνθήκες απόλυτης τρομοκρατίας, καθώς η εργοδοσία, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αξιοποίησε κάθε μέσο εκβιασμού και τρομοκράτησης για να αποτρέψει τη συμμετοχή και τη συσπείρωση στο σωματείο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την ίδια μονάδα στην οποία στις 21 Νοέμβρη έγιναν 28 συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστών, στη διάρκεια απεργίας.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της εργοδοτικής παρέμβασης, ώστε το διήμερο που διήρκεσαν οι εκλογές στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, μόλις ένας εργαζόμενος αψήφησε την τρομοκρατία και εμφανίστηκε για να ψηφίσει! Επίσης, παρά τις συστάσεις της δικαστικού αντιπροσώπου στη διαδικασία παρίσταντο ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκπρόσωποι της εταιρείας.

Τέλος, ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση πρόσφατα εγκατέστησε σύστημα εισόδου στην παραγωγή με μηχανήματα που «διαβάζουν» το δακτυλικό αποτύπωμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ