Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς

Γενικευμένο πρόβλημα οι καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων

Συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και «ΓΕΩΡΟΗ ΑΕ» (έργα ΔΕΔΔΗΕ). Διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών και μέτρα ασφαλείας. Χτες το πρωί, οι απεργοί έδωσαν άμεση απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό σε έργα στο Περιστέρι. Μαζί με το ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας, οι απεργοί περιφρούρησαν την απεργία τους και σήμερα θα βρεθούν έξω από το εργοτάξιο στο Βοτανικό.

Επίσης, με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23/12 απαντούν οι εργαζόμενοι της «Forthnet» στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις και στην επίθεση που εξαπολύει σε βάρος του Σωματείου τους. Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην προχτεσινή στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση, τονίζοντας: «Ηταν μια σκληρή αναμέτρηση που μας γεμίζει εμπειρία και φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια. Μας θέλουν απροστάτευτους, χωρίς ΣΣΕ, εγκλωβισμένους στις ουρές του ΟΑΕΔ και τη μόνιμη ανασφάλεια. Μας θέλουν ανοργάνωτους και διασπασμένους, χωρίς σωματεία. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση. Να οργανωθούμε. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!».

Στο μεταξύ, με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την Κυριακή και έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα στη 1 μ.μ., απαντά το Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ» στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας. Τέλος, τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και «Ορλιάς», στη λωρίδα Σαγιάδας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Οι εργαζόμενοι εδώ και 10 μέρες έχουν προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων μέχρι και 15 μηνών. Τονίζει ότι η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς και καλεί τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και γενικότερα, «να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να συγκρουστούν με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ