Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από το μακελειό

Με ψήφισμά του και συλλογή υπογραφών από Φοιτητικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παρεμβαίνουν στις σχολές οι δυνάμεις του ΜΑΣ

Με αφορμή τις κλιμακούμενες και συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και περιφερειακούς πολέμους και με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατάσταση στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών παρεμβαίνει με ψήφισμα προς τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους και υπογραμμίζει ότι «ο πόλεμος που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, είναι μέρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μονοπώλια, στον ανταγωνισμό τους με αυτά της Ρωσίας, διασφαλίζουν με αίμα την πρόσβασή τους στις πηγές ενέργειας και τα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής που αποτελεί πέρασμα για το εμπόριο και τις μεταφορές. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται, αξιοποιώντας σαν άλλοθι το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι και την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους" που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξόπλισαν. Ζεσταίνονται οι μηχανές του πολέμου! Προετοιμάζονται νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως μαρτυράει η τελευταία Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Οι λαοί να μην τσιμπήσουν!

Τα "κοράκια" των ιμπεριαλιστών τσακώνονται για να μοιράσουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, δρόμους πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την κατοχύρωση δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων. Σε αυτή τη λεία θέλουν μερίδιο και τα ελληνικά μονοπώλια.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, συμμετέχοντας όλο και πιο ενεργά στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 του Μάαστριχτ, που προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική!

Η πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια, την ανεργία και διαλύει τις σπουδές μας, είναι η ίδια που μας καλεί να χύσουμε το αίμα μας για τα κέρδη των μονοπωλίων!

ΔΕΝ έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από αυτό το μακελειό στο οποίο πασχίζει να συμμετάσχει και η Ελλάδα. Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι πόλεμος, φτώχεια, προσφυγιά!

ΔΕΝ ανεχόμαστε οι θάλασσές μας να γίνονται υγρός τάφος χιλιάδων προσφύγων και η χώρα μας να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών».

Το ψήφισμα του ΜΑΣ μέχρι στιγμής έχει υιοθετηθεί από 20 συλλόγους στην Αθήνα, 2 στο Βόλο, 15 στην Πάτρα και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ συλλέγονται υπογραφές ενάντια στον πόλεμο, όπου κάθε φοιτητής/σπουδαστής με την υπογραφή του απαιτεί:

  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας σε αυτές και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών!
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
  • Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Η στάση των άλλων δυνάμεων

Ενδεικτική είναι η στάση των άλλων δυνάμεων με αφορμή το ψήφισμα του ΜΑΣ. Στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των ΕΑΑΚ έλεγαν ο καθένας και τον καημό του, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τη θέση που πρέπει να πάρει το φοιτητικό κίνημα απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις. Για παράδειγμα, στο Φυσικό είπαν ότι η συλλογή υπογραφών είναι «κομματική πρωτοβουλία», στο Χημικό και Βιολογικό ότι πρόκειται για «κοινοβουλευτικές αυταπάτες», με αποκορύφωμα το Οικονομικό Νομικής, όπου ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ μίλησαν για την «ιστορική ευθύνη της Αριστεράς που άφησε την ευκαιρία της Αραβικής Ανοιξης να πάει χαμένη»! Η ΔΑΠ σε Πάντειο και Γεωπονικό ανέλαβε την υπεράσπιση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, απαλλάσσοντας τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς από οποιαδήποτε ανάμειξη στον πόλεμο, ενώ στο Πολυτεχνείο υπερασπίστηκε την «αναγκαιότητα του πολέμου κάτω από την απειλή των τζιχαντιστών»! Στην Πάτρα, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ψήφισαν «λευκό», με τοποθετήσεις του τύπου «το ΔΣ δεν είναι αρμόδιο να αποφασίζει για τέτοια θέματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης(2024-05-14 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση(2019-10-09 00:00:00.0)
Καταψήφισε απαράδεκτο ψήφισμα για τη Βενεζουέλα(2018-05-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση(2013-09-07 00:00:00.0)
Επιχειρήματα υποταγής(2012-10-06 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ(2009-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ