Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «COCA COLA» ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Αοριστολογίες της κυβέρνησης για το μέλλον των εργαζομένων

Σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ απάντησε χτες ο υπουργός Εργασίας

Από πρόσφατη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της «Coca Cola»
Από πρόσφατη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της «Coca Cola»
Με αοριστολογίες απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, ρωτώντας ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να μην κλείσει το εργοστάσιο της «Coca Cola 3Ε» και να παραμείνει η παραγωγική διαδικασία στο Βόλο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 11 Νοέμβρη ότι κλείνει τη μονάδα του Βόλου, που σημαίνει πρακτικά ότι οι περίπου 180 εργαζόμενοι (μόνιμοι, εποχικοί, εργολαβικοί) πετιούνται στο δρόμο, ενώ ισχυρό πλήγμα θα δεχτούν και αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες της περιοχής που τροφοδοτούσαν το εργοστάσιο. Ολα αυτά σε μια περιοχή με ανεργία 34%. Οπως είπε, «η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μεταφέρει τις παραγωγικές δραστηριότητες στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι». Τη μεταφορά την παρουσιάζει ως νέα επένδυση 24 εκατ. ευρώ, ωστόσο «σύμφωνα με τα δικά της έγγραφα, σε αυτήν την επένδυση δεν προβλέπεται καμία - μα καμία! - νέα θέση εργασίας».

Οσον αφορά τους εργαζόμενους του Βόλου, «τους εκβιάζει ωμά» να δηλώσουν ως τις 27 Νοέμβρη αν θέλουν να βρεθούν στο δρόμο, δηλαδή να αποχωρήσουν οικειοθελώς παίρνοντας κάποιο ψίχουλο παραπάνω σαν αποζημίωση, ή να πάνε στο Σχηματάρι, δηλαδή «να ξεσπιτωθούν, ρημάζοντας τις οικογένειές τους». Ο υπουργός το μόνο που απάντησε, ήταν ότι έχει ήδη γίνει μία τριμερής, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει και δεύτερη διευρυμένη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν βουλευτές της περιοχής και ο περιφερειάρχης.

Δίνοντας, ωστόσο, το πραγματικό στίγμα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά, είπε: «Η προσπάθεια που κάνουμε να επιστρέψουμε σε ρυθμισμένο πεδίο εργασίας, δεν είναι επαναστατική πρακτική, είναι απλώς επαναφορά σε αυτό που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε». Σ' αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι στις 27/11 έρχεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής του ILO και στις 30/11 και 1/12 η νεοσυσταθείσα επιτροπή παρακολούθησης των διαπραγματεύσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ