Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Χαιρετίζει το νικηφόρο αγώνα στην «Ανακύκλωση»

Στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού στους εργαζόμενους της περιοχής και όλης της χώρας μέσα από την ανακοίνωση

Το οργανωμένο σχέδιο καταστολής δεν πτόησε τους απεργούς, που έδωσαν νικηφόρα μάχη με τη δύναμη της αλληλεγγύης
Το οργανωμένο σχέδιο καταστολής δεν πτόησε τους απεργούς, που έδωσαν νικηφόρα μάχη με τη δύναμη της αλληλεγγύης
Τη νίκη των εργαζομένων στη «Spider - Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» χαιρετίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, χαρακτηρίζοντάς την «μήνυμα ξεσηκωμού και αντίστασης προς όλους τους εργάτες των Ιωαννίνων, τους εργάτες της "ΠΙΝΔΟΥ", του "ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ", του "ΒΙΚΟΥ", του "ΧΗΤΟΥ", του "Μαρινόπουλου", προς τους εργάτες όλης της χώρας!

Ο αγώνας των εργαζομένων της "Ανακύκλωσης" σπάει στην πράξη τη λογική που καλλιεργούν η εργοδοσία και η κυβέρνηση, δηλαδή ότι τίποτα δε γίνεται, ότι η εργοδοσία και το κεφάλαιο είναι παντοδύναμα, ότι οι εργάτες δεν έχουν κανέναν άλλο δρόμο από το να ανέχονται και να στηρίζουν την πολιτική που τους χρεοκοπεί για να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Από την πείρα του απεργιακού αγώνα - τονίζει το Σωματείο - αναδεικνύεται επίσης ότι «το σημαντικότερο όπλο των εργαζομένων της "Ανακύκλωσης" είναι η οργάνωσή τους και η συμμετοχή τους στο σωματείο». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αλληλεγγύη που επέδειξαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, τονίζοντας ότι «είναι όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων. Δεν είναι κανένας μόνος του, κανένας κλάδος δεν μπορεί σήμερα να μάχεται μόνος του».

Τονίζει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα «να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, δεν θα δεχτούμε καμία μείωση στους μισθούς των εργαζομένων, απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν και να ασφαλιστούν οι εργάτες της "Ανακύκλωσης" στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι ο απεργιακός αγώνας ολοκληρώθηκε, η εργοδοσία δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Ετσι, χτες εκδικάστηκε αγωγή σε βάρος του Εργατικού Κέντρου, που κάλυψε ορισμένες μέρες της απεργίας, με πρόταση των ταξικών δυνάμεων. Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων εξέφρασαν και πάλι τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της «Γενικής Ανακύκλωσης», με παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια. Η έκδοση της απόφασης αναμένεται το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ