Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πέτυχε μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Τη μείωση των τροφείων του Πολυκοινωνικού Κέντρου στην Αλεξανδρούπολη και την έκπτωση στις τρίτεκνες οικογένειες και σε αυτές των οποίων και τα δύο παιδιά φοιτούν σε παιδικό σταθμό, πέτυχε, μετά από παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) μαζί με πλήθος γονέων.

Αρχικά, το ΔΣ του Πολυκοινωνικού Κέντρου είχε αποφασίσει την επιβολή τσουχτερών τροφείων κι εκεί που δεν υπήρχαν, όπως στις οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 έως 10.000 ευρώ, διπλασιασμό και τριπλασιασμό στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 10.000 και πάνω.

Μετά τη δυναμική κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να μην πληρώνουν τροφεία όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 5.000, να πληρώνουν τροφεία 10 ευρώ όσοι έχουν εισόδημα έως και 10.000, 20 ευρώ όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 12.000, 30 ευρώ όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 15.000, 45 ευρώ για εισόδημα μέχρι 20.000 κ.ο.κ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του οργανωμένου αγώνα για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και σημειώνει ότι θα δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των τροφείων.

Παράλληλα, συνεχίζει τον αγώνα για:

  • Κατάργηση των τροφείων και κάθε είδους οικονομικής επιβάρυνσης για τους γονείς.
  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, σταθερή και μόνιμη δουλειά, με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.
  • Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών.
  • Αμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για ν' αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ