Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ενταξη στα ΒΑΕ διεκδικούν οι φυσικοθεραπευτές

Απεργιακή κινητοποίηση, χτες, στο υπουργείο Υγείας

Ο Κ. Παπαδάκης χαιρετίζει εκ μέρους του ΚΚΕ την κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών
Ο Κ. Παπαδάκης χαιρετίζει εκ μέρους του ΚΚΕ την κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών
Εξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν, χτες το μεσημέρι, φυσικοθεραπευτές από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και ΚΑΠΗ δήμων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας τους, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Κύρια αιτήματα των φυσικοθεραπευτών των δημόσιων μονάδων Υγείας είναι η ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ και η χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που δίνεται σε άλλες ειδικότητες υγειονομικών. Επίσης, η άμεση πρόσληψη μόνιμων φυσικοθεραπευτών σε όλα τα επίπεδα των κρατικών μονάδων Υγείας, καθώς επίσης και σε ειδικές μονάδες αποκατάστασης για ηλικιωμένους, αναπήρους, παιδιά, αθλητικά κέντρα, μονάδες ιαματικών λουτρών κ.λπ.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος. Μιλώντας στη συγκέντρωση τόνισε πως «το αίτημα για τα ΒΑΕ συνδέεται συνολικά με την επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Κοινωνική Ασφάλιση, υπέρ του κεφαλαίου, ενάντια στο λαό. Η συγκυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως η Κοινωνική Ασφάλιση όπως την ξέραμε "έχει τελειώσει", άρα σήμερα είναι κρίσιμο να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, το χτύπημα στις συντάξεις, στις επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στους μισθούς. Να μην περάσει η επίθεση σε Υγεία - Πρόνοια, που συνδέεται με την Ασφάλιση, με το δικαίωμα σε δωρεάν αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους».

Κάλεσε τους φυσικοθεραπευτές να συμμετέχουν στους λαϊκούς αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, στα χτεσινά συλλαλητήρια και στην απεργία στις 12/11. «Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό σας», κατέληξε. Επίσης, μίλησαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής, όπως και της ΠΟΕΔΗΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ