Σάββατο 17 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Καμία ανοχή στην πολιτική που οδηγεί σε μισή ζωή

Eurokinissi

Στο διωγμό που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου και των μικρών επαγγελματιών, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

«Από τη μία μεριά υπάρχουν οι εξαθλιωμένοι, από τους οποίους δεν έχει να πάρει τίποτα η κυβέρνηση και από την άλλη είναι τα μονοπώλια που δεν τα αγγίζουμε, αλλά αντίθετα δίνονται προνόμια, φοροαπαλλαγές, κερδοφορία. Ενδιάμεσα μένουν οι φτωχοί και οι μεσαίοι, που τους στραγγίζετε με τη φοροκαταιγίδα και άλλοθι τη φοροκλοπή. Βεβαίως, να τους πιάσετε τους φοροκλέφτες. Ομως, αυτά τα λεφτά θα πάνε στους άνεργους; Θα πάνε στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλούς μισθούς; Στο κεφάλαιο θα τα ακουμπήσετε» ανέφερε.

«Με ταχύτητα», τόνισε η Δ. Μανωλάκου, «με βίαιο τρόπο, οδεύετε στη συρρίκνωση όσων μεσαίων στρωμάτων άντεξαν. Τώρα ισοπεδώνονται με τη φοροκαταιγίδα και τη φοροληστεία που αποκαλείτε "ορθολογικοποίηση" (...) Κατά τ' άλλα, έρχεστε με υποσχέσεις για το νέο ΕΣΠΑ ή το πακέτο Γιούνκερ, που θα πάει εκεί που πήγαν και όλα τα προηγούμενα, αφού οι όροι και οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων είναι ενισχύσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, άντε και κάτι ελάχιστα για τους μικρούς σαν άλλοθι, αν έχουν απομείνει μέχρι το 2020».

Κόντρα σε όλα αυτά, υπογράμμισε, «καλούμε το λαό να μη δείξει καμία ανοχή και αναμονή. Η πολιτική σας οδηγεί σε μισή ζωή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ