Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστολή του Διονύση Γρηγοράτου

Με αφορμή τη δημοσίευση από την εφημερίδα «Μακελειό» άρθρου, με τίτλο «Η κομμουνιστική παιδοκτονία», που για να ντύσει τα ανιστόρητα, ανακριβή και αντικομμουνιστικά λεγόμενά της, χρησιμοποιεί φωτογραφίες από την ταινία του Διονύση Γρηγοράτου «Fils de Grece», λάβαμε από το σκηνοθέτη της ταινίας την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε:

«Στο φύλλο της εφημερίδας "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" της Δευτέρας 28-09-2015, άρχισε η δημοσίευση κειμένου "Ιστορικών Αναφορών" με τίτλο "Η κομμουνιστική παιδοκτονία". Μέχρι εδώ, δικαίωμα της εφημερίδας να δημοσιεύει τις "ιστορικές αναφορές" της.

Αλλά δεν είναι σωστό να γίνεται και αναφορά, εν πλήρη αγνοία του δημιουργού, στην ταινία του Διονύση Γρηγοράτου "FILS DE GRΕCE". Ουδέτερη, βέβαια, αναφορά με δημοσίευση φωτογραφίας της ταινίας στο σώμα του δημοσιεύματος, που όμως προκαλεί σύγχυση ότι η ταινία συνάδει με τα γραφόμενα, παρόλο που το περιεχόμενό της δεν έχει ουδεμία σχέση με τις θέσεις του κειμένου καθότι είναι παντελώς αντίθετο. Επιπροσθέτως, οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται, χωρίς την άδειά μας, είναι αναπαραστάσεις με ηθοποιούς και λανθασμένα παρουσιάζονται ως ντοκουμέντα.

Κρίναμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τα παραπάνω δεδομένου ότι η ταινία ουδεμία σχέση έχει με τις "ιστορικές αναφορές" του συγκεκριμένου δημοσιεύματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ