Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΑ έκαναν χτες το πρωί εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, διεκδικώντας άμεσα μειωμένα εισιτήρια για τους πρωτοετείς φοιτητές.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, των Συλλόγων Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και της Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Οι φοιτητές συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Οργανισμού και εξήγησαν ότι η διαδικασία των εγγραφών και της έκδοσης των φοιτητικών πάσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο οι πρωτοετείς φοιτητές χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά στις σχολές τους και όχι μόνο. Ζήτησαν λοιπόν να μπορούν οι πρωτοετείς να κόβουν μειωμένα εισιτήρια δείχνοντας τη βεβαίωση που έχουν από τη σχολή τους, μέχρι να εκδοθούν τα κανονικά τους πάσο.
Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΑ ειπώθηκε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν πάρει απόφαση το αρμόδιο υπουργείο» και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν γραπτά το παραπάνω αίτημά τους, ώστε μέσω του ΟΑΣΑ να μεταφερθεί στο υπουργείο.
Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι πιέζουν, ώστε να επισπευσθούν και εντός των ΑΕΙ οι διαδικασίες εγγραφών και έκδοσης των πάσο.