Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
«Κατά λάθος» νεκροί Μεξικανοί τουρίστες

ΚΑΪΡΟ.--

Ολέθριο απεδείχθη το «λάθος» της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας για 12 Μεξικανούς τουρίστες και Αιγύπτιους τουριστικούς υπαλλήλους του πρακτορείου «Windows of Egypt», οι οποίοι βομβαρδίστηκαν, υπό συγκεχυμένες συνθήκες, το βράδυ της Κυριακής, καθώς τα τέσσερα τζιπ στα οποία επέβαιναν θεωρήθηκαν ...οχήματα μεταφοράς τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις της Μεξικάνας υπουργού Εξωτερικών Κλαούντια Ρούις Μασιέ Σαλίνας ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και ελικόπτερα έβαλαν στο στόχαστρο τα οχήματα σε περιοχή της Δυτικής Ερήμου Ουάχατ, κοντά στην όαση Μπαχαρίγια (350 χλμ. ΝΔ του Καΐρου), ενώ η μεξικανική πλευρά ζητάει «πλήρη εξονυχιστική έρευνα» και απόδοση ευθυνών. Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ από τους 12 νεκρούς, οι 7 είναι Μεξικανοί, οι 4 Αιγύπτιοι υπάλληλοι του τουριστικού γραφείου και 1 αξιωματικός της τουριστικής αστυνομίας. Επίσης, άλλες πηγές, επικαλούμενες αξιωματούχους του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσαν ότι μεταξύ των 10 τραυματιών ο 1 είναι Αμερικανός.

Η εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού, Ράσα Αζάζι, ισχυρίστηκε ότι το πρακτορείο έκανε περιήγηση στη Δυτική Ερημο δίχως να διαθέτει νόμιμη άδεια, κάτι όμως που διέψευσε εκπρόσωπος του πρακτορείου στην αιγυπτιακή εφημερίδα «αλ Αχράμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ