Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση από το ΕΚ Λάρισας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας που καθιέρωσε η ΠΣΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), στο χώρο του Β. Αρχαίου Θεάτρου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα αντιπολεμικής δράσης των ταξικών συνδικάτων.

Η 1η Σεπτέμβρη καθιερώθηκε ως τέτοια με απόφαση της ΠΣΟ, γιατί αυτή την ημερομηνία πριν από 76 χρόνια, το 1939, η φασιστική Γερμανία ξεκίνησε επίσημα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των λαών, με την εισβολή στην Πολωνία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν θεατρικό - μουσικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του ΕΚΛ και έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας.

Μιλώντας εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΛ, ο πρόεδρός του, Τάσος Τσιαπλές, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε: «Η εκδήλωσή μας δεν είναι απλά μια επετειακή εκδήλωση, αλλά γίνεται σε μια περίοδο, που στη γειτονιά μας και ευρύτερα βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, που οι λαοί πληρώνουν με τις ζωές τους, με καταστροφές, φτώχεια και αναγκάζουν εκατομμύρια στην αναγκαστική προσφυγιά και τη μετανάστευση».

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ αναφέρθηκε στο ιστορικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τονίζοντας ότι «το τέρας του φασισμού νικήθηκε χάρη κυρίως στην τιτάνια πάλη της ΕΣΣΔ και των λαών, όπως και του δικού μας, κάτω από την καθοδήγηση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που ακολούθησε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενέπλεξε ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκστρατείες.

Οχι μόνο δεν είχε σκοπό να βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να διώξει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, αλλά πρότεινε και τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου, την αναβάθμιση των υπαρχουσών ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων, ενώ συμμετείχε σε πολλά γυμνάσια και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, γεγονότα τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το λαό της Ελλάδας και άλλων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ