Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
«Χάλκινη» και με όνειρα για τη συνέχεια

Eurokinissi

Με το χάλκινο μετάλλιο και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016, επέστρεψε προχτές η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας. Οι Ελληνες παίκτες αυτή τη φορά χαμογέλασαν στα πέναλτι απέναντι στην Ιταλία (μετά τον αποκλεισμό τους με αυτόν τον τρόπο από τον μεγάλο τελικό) και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Είχε προηγηθεί η ισοπαλία στην κανονική διάρκεια με 7-7, με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν με αμφισβητούμενο πέναλτι στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου και τελικά ήρθε η νίκη στα πέναλτι με 11-9.

Μετά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα που φέραμε και η συνολική μας πορεία στο Καζάν ανεβάζουν τον πήχη ψηλά για καλύτερη συνέχεια. Εμείς υπερνικήσαμε όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε καθημερινά και καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Οι αθλητές, προπονητές δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτή την επιτυχία και να μείνουμε εκεί. Πιστεύω ότι δεν έχουμε χορτάσει».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης, σημείωσε πως «ξεκινά ένας δρόμος πολύ δύσκολος. Μπροστά μας έχουμε δύο τεράστιες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο». Και επεσήμανε πως «έχουμε απαιτήσεις από την πολιτεία να μας στηρίξει και η πολιτεία πρέπει να έχει από εμάς, με φόντο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου και εύχομαι να ξαναβρεθούμε εδώ, με μία ακόμη μεγαλύτερη διάκριση, όπως έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος».

Χτες, οι «χάλκινοι» παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι «είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τους αθλητές της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τους προπονητές τους και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί ν' ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στους Ελληνες φιλάθλους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ