Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΤΗΣΗ ΜΗ370 «ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ»
Επεκτείνονται οι έρευνες γύρω από το Ρεουνιόν

Τα γραφεία της ειδικής υπηρεσίας όπου εξετάστηκαν τα συντρίμμια, στην Τουλούζη της Γαλλίας
Τα γραφεία της ειδικής υπηρεσίας όπου εξετάστηκαν τα συντρίμμια, στην Τουλούζη της Γαλλίας
ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες έρευνες στο νησί Ρεουνιόν θα ξεκινήσουν οι γαλλικές αρχές όπως ανακοινώθηκε μετά από την εξέταση συντριμμιών που εκτιμάται ότι προέρχονται από το Μπόινγκ 777 των «Μαλαισιανών Αερογραμμών», το οποίο αγνοείται από τις 8 Μάρτη 2014.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Ναζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε με βεβαιότητα ότι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στις 29 Ιούλη προέρχονται από τη μοιραία πτήση ΜΗ370, ωστόσο οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες είναι πιο εγκρατείς. Αν και μίλησαν για «πολύ ισχυρές εικασίες» δήλωσαν ότι πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα συμπληρωματικών εξετάσεων.

Στην Αυστραλία, το Κέντρο Συντονισμού που είχε τεθεί από πέρυσι επικεφαλής των ερευνών που επικεντρώθηκαν στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας (περιοχή όπου εκτιμήθηκε ότι έπεσε το αεροπλάνο) έχει δηλώσει ότι με βάση τα νέα ευρήματα μπορεί να περιοριστεί η περιοχή όπου ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες και σήμερα καλύπτει μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, επιστήμονες δηλώνουν ότι με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις για τον τόπο που έπεσε το «Μπόινγκ», είναι πολύ πιθανό τμήματά του να έχουν καταλήξει ανατολικά της Αφρικής. Ο ωκεανογράφος Ντέιβιντ Γκρίφιν που συνεργάζεται με τον Οργανισμό Επιστημονικών και Βιομηχανικών Ερευνών της Κοινοπολιτείας (στην οποία ανήκει η Αυστραλία) δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» ότι η περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες είναι σωστή, με βάση την κατεύθυνση που έχουν συνήθως τα ρεύματα του Ινδικού ωκεανού. «Πιστεύουμε ότι τα συντρίμμια αρχικά θα παρασύρθηκαν προς το βορρά, πριν "πιαστούν" από τα ρεύματα που κινούνται δυτικά», είπε μεταξύ άλλων.

Πάντως, πολλοί από τους συγγενείς των 239 ανθρώπων που επέβαιναν στο «Μπόινγκ» αμφιβάλλουν για όσα ακούγονται, οργισμένοι καταρχήν από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία στάση όσων εμπλέκονται στις έρευνες. Αλλοι πάλι δηλώνουν αγανακτισμένοι ότι «μας λένε ψέματα από την αρχή... Δε θα μας πουν την αλήθεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ