Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κουμάντο από σήμερα κάνουν μόνο οι ιδιώτες

Η κυβέρνηση Σημίτη ολοκλήρωσε χτες το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σιγή συνενόχων από την ξεπουλημένη ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ. 51% απέκτησαν οι ιδιώτες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε χτες ένα από τα μέγιστα εγκλήματα σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ανοίγοντας παράλληλα και τους ασκούς του Αιόλου για τον κατ' εξοχήν στρατηγικό τομέα της εθνικής οικονομίας, αυτόν των τηλεπικοινωνιών. Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, από χτες ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας έπαψε να είναι επιχείρηση του δημοσίου και θα λειτουργεί πλέον ως μία αμιγώς ιδιωτική εταιρία. Τη διοίκηση της εταιρίας θα διορίζουν οι ιδιώτες που κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών οι οποίοι και θα καθορίζουν απόλυτα την πολιτική του οργανισμού, όχι μόνο ως προς τα τιμολόγια, αλλά κύρια κι αυτό είναι το πλέον δυσοίωνο ως προς την κάλυψη του ελλαδικού χώρου με επιπτώσεις που αφορούν άμεσα και την εθνική άμυνα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε περιχαρής το γεγονός της πώλησης στη Νέα Υόρκη με τη μέθοδο της διασποράς ενός πακέτου μετοχών που αντιστοιχούν στο 10% με αποτέλεσμα το δημόσιο να κατέχει πλέον μόνο το 41% των μετοχών. Ο Γ. Παπαντωνίου προσπερνώντας το γεγονός του εθνικού εγκλήματος που συνιστά αυτή η πώληση, ανακοίνωσε τη χαρά της κυβέρνησης των πολυεθνικών για το γεγονός ότι από τις μετοχές που πούλησαν θα εισπραχτούν 300 δισ. Υπενθυμίζεται πως η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ θεωρήθηκε το 1993 σαν μία από τις βασικές αιτίες πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ