Παρασκευή 24 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το απόγευμα τρία πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, την Εύβοια και τη Ρόδο. Το τελευταίο 24ωρο (από τις έξι τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι τις έξι τα ξημερώματα της Πέμπτης) εκδηλώθηκαν στη χώρα συνολικά πάνω από 75 πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία ξέσπασε σε δασική έκταση στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενών. Στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Από τον αέρα επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη.

Πύρινο μέτωπο είχε ξεσπάσει και στην περιοχή Απόλλωνας της Ρόδου. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα.

Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην Ατταλη Ψαχνών της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός Μακρυκάπα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Σαμοθράκη. Στη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά είχε πολύ μεγάλο μέτωπο, καθώς εκδηλώθηκε σε περιοχή με δέντρα ύψους 10-12 μέτρων και όχι με χαμηλή βλάστηση, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσβεσή της.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το πύρινο μέτωπο στο Κάστρο στην Κυλλήνη, το οποίο είχε εκδηλωθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Καήκαν περίπου 30 στρέμματα με καλλιέργειες και περίπου 20 στρέμματα δάσους.

Υπό έλεγχο είχε τεθεί από το απόγευμα της Τετάρτης και μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη της Αττικής. Από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ