Τρίτη 21 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκροί και καταστροφές

Δύο νεκρούς, κατεστραμμένες περιουσίες και καμένες δασικές εκτάσεις άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές σε Νεάπολη Λακωνίας και Υμηττό. Νεκροί είναι ένας 47χρονος αστυνομικός και ένας 58χρονος που έπαθε έμφραγμα.

Το απανθρακωμένο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε καμένη έκταση στον Καρέα. Τον άτυχο άντρα αναγνώρισε η αδελφή του από ένα ρολόι που φορούσε στο χέρι του, το οποίο δεν είχε καεί. Ο 47χρονος αρχιφύλακας φέρεται να παγιδεύτηκε στις φλόγες κατά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Υμηττό την Παρασκευή και στην προσπάθειά του να σωθεί, ανέβηκε περίπου 100 έως 200 μέτρα στο βουνό. Ομως, δεν τα κατάφερε. Σημειώνεται ότι η σορός του εντοπίστηκε μέσα στα αποκαΐδια, πολύ κοντά στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών που είχαν απανθρακωθεί το 1995. Από την αρχή, όλα τα στοιχεία συνέκλιναν πως επρόκειτο για τον 47χρονο. Πρόκειται για κάτοικο του Καρέα, ο οποίος υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛΑΣ και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Τα ίχνη του χάθηκαν την Παρασκευή, όταν ο άνδρας έφυγε από το σπίτι του για να κάνει βόλτα με το σκύλο του. Εκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Τελευταία φορά που μίλησε με τη σύζυγό του, ήταν λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Η ταυτοποίηση της σορού του έγινε με τη μέθοδο DNA.

Στο μεταξύ, χτες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Πανόραμα Αχαρνών στην Πάρνηθα τέθηκε σε έλεγχο. Επενέβησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα κι ένα ελικόπτερο. Σε εξέλιξη ήταν δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πούντες Πυθαγορείου της Σάμου. Στον τόπο επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες με εφτά οχήματα, δύο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο. Σε εξέλιξη ήταν και η φωτιά στην Κόστα της Ερμιόνης, όπου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και τρία αεροσκάφη.

Σε ύφεση ή μερικό έλεγχο ήταν τα πύρινα μέτωπα των προηγούμενων ημερών στην Ασίνη (σ.σ. οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών) και στα Λευκάκια Ναυπλίου, στο Μαλανδρένι και στα Ιρια Αργολίδας, όπως και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. Υπό έλεγχο ήταν τα μέτωπα στην Εύβοια. Φωτιά εκδηλώθηκε και στα Ατζινέικα, κοντά στον Αη Γιάννη Κυνουρίας, κοντά στο δάσος του Πάρνωνα. Σε ύφεση ήταν και η φωτιά που είχε εκδηλωθεί κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, καίγοντας αγροτοδασική έκταση. Ανάλογη κατάσταση επικρατούσε χτες σε Μαλακάσα, Υμηττό και Ατσίτσα Σκύρου, όπως και στην περιοχή μαυσωλείο Διστόμου - Αράχωβας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και πέντε υδροφόρες ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ