Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 166, ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ)

Τεύχος 166 (Απρίλιος -Μάϊος -Ιούνιος)
Τεύχος 166 (Απρίλιος -Μάϊος -Ιούνιος)
Με αφιέρωμα στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, στην επέτειο για τα 70 χρόνια από το θάνατό του και αφιέρωμα στον καπετάν Γιώτη - Χαρίλαο Φλωράκη 10 χρόνια από το «φευγιό» του και πλούσια ύλη αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, κυκλοφορεί το περιοδικό της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» του τριμήνου Απρίλη - Ιούνη 2015.

Σε συνέχεια στο αφιέρωμα για την Αντιφασιστική Νίκη, δημοσιεύεται η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ για την ΕΠΕΤΕΙΟ, αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα - παλαιότερη - συνέντευξη του Στρατάρχη του Κόκκινου Στρατού, του «Στρατηλάτη της Νίκης», Γκιόργκι Ζούκοφ, για τη συνεισφορά της Σοβιετικής Ενωσης και του Κόκκινου Στρατού.

Στο αφιέρωμα στην Επέτειο από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη δημοσιεύουμε άρθρο του Αναστάση Γκίκα, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην Επέτειο των 10 χρόνων από το θάνατο του Χ.Φ. δημοσιεύουμε την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση που έγινε στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης». Ενώ δημοσιεύουμε και άρθρο του Γιώργη Μωραΐτη για τον θρυλικό καπετάνιο της Ρούμελης, τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου).

Ενδιαφέρουσα ύλη δημοσιεύεται και στις άλλες στήλες του περιοδικού μας:

Στις ΘΕΣΕΙΣ μας: Σημείωμα του προέδρου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρ. Τσιντζιλώνη, για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, μαζί με άλλα σχετικά υλικά.

Στις ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΕ δημοσιεύεται κατάλογος εκτελεσμένων με αποφάσεις εκτάκτου στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 - 1949, αλλά και αναμνήσεις αγωνιστών. Ενώ ξεκινάει η δημοσίευση - σε συνέχειες - σειράς ανταποκρίσεων του Κύπριου δημοσιογράφου Πανίκου Παιονίδη ο οποίος βρέθηκε στα βουνά της Ελλάδας με τον ΔΣΕ που δημοσιεύονταν, τότε, στην εφημερίδα «Δημοκράτης» της Κύπρου, για τον επικό αγώνα των μαχητών του ΔΣΕ - και Κύπριων μαχητών που συμμετείχαν σ' αυτόν.

Πλούσια ύλη περιλαμβάνεται και στις άλλες στήλες του περιοδικού μας. Οπως: ΡΕΠΟΡΤΑΖ (από τις πολλές εκδηλώσεις των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και την εκδήλωση της ΠΕΚΑΜ για τους Μακρονησιώτες αγωνιστές), «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ», «ΗΡΩΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ», «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ», «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ», «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ».

Το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευτούν έγκαιρα το περιοδικό τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ