Τρίτη 14 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Πάντα με πράξεις γράφεται το ποίημα των καιρών»

Σήμερα η εκδήλωση - αφιέρωμα για τον κομμουνιστή ποιητή Γ. Ρίτσο

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, διοργανώνει σήμερα, Τρίτη, η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, στις 20.30, στην Πλατεία Δικαστηρίων, με τίτλο: «Πάντα με πράξεις γράφεται το ποίημα των καιρών».

Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει χρονολόγιο για τη ζωή του ποιητή, ανάλυση του έργου του, πλαισιωμένη από απαγγελίες από ποιήματά του και βίντεο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα από τους Π. Σορόκα και Χ. Τάγκα.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα για την εκδήλωση η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η ποίηση του Γ. Ρίτσου, αναμφισβήτητα στρατευμένη στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα. Γιατί η διαχρονική της διάσταση δείχνει ολοφάνερα πως δεν αφορά μόνο μια μικρή κοινωνική μερίδα που έχει ανάλογα με τον ποιητή βιώματα, ή που μοιράζεται απολύτως τις πεποιθήσεις του. Η ποιητική θεώρηση του Ρίτσου απευθύνεται και συγκινεί τον καθένα, γιατί ο δημιουργός της μαζί με την αστείρευτη ποιητική του φλέβα διέθετε και ένα ακαταμάχητο ιδεολογικό όπλο: Τη βαθιά μελέτη και αφομοίωση του κομμουνισμού, που "υπόθεσή του είναι ο κόσμος ολόκληρος κι ας μην τον νιώθει ακόμη όλος ο κόσμος σαν δική του υπόθεση» (Μπρεχτ). Ο Ρίτσος μιλά εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας, γιατί τελικά εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλης της ανθρωπότητας, που εκφράζει την ανάγκη της πάλης για το αταξικό μέλλον του θριάμβου της ζωής πάνω στο θάνατο κάθε μορφής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ