Τρίτη 14 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το νησί των σκλάβων»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, για έβδομη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της σκηνής «Απ' άκρη σ' άκρη» (μετονομασία της «Αγονης Γραμμής»), θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι την κωμωδία του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Πιέρντε Μαριβώ «Το νησί των σκλάβων».

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου», στην Αίθουσα Τέχνης, στην Κοζάνη (13/6). Θα παρουσιαστεί στις «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» στη Θεσσαλονίκη, στο «Θέατρο Κήπου» στις 16 και 17 Ιούλη, στις 9.15 μ.μ. και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου, καθώς και σε άλλες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τέσσερις ναυαγοί σε ένα νησί, ο Ιφικράτης και ο υπηρέτης του Αρλεκίνος, η Ευφροσύνη και η υπηρέτριά της Κλεάνθις, αναγκάζονται να συμμορφωθούν με το τοπικό έθιμο που θέλει τους αφέντες να αλλάζουν ρόλους με τους σκλάβους τους. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι μοιάζει να έχει ευγενείς σκοπούς: Οι αφέντες θα αντιληφθούν βιωματικά τι σημαίνει άσκηση εξουσίας, οι σκλάβοι θα δοκιμαστούν ως αφέντες, οι αξίες της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας θα θριαμβεύσουν. Ο άρχοντας Τριβελίνος, εκπρόσωπος της εξουσίας αυτής της ουτοπικής πολιτείας που κατοικείται από τους απογόνους εξεγερμένων σκλάβων της αρχαίας Αθήνας, αναπαράγει το πείραμα.

Μετάφραση: Ζωή Σαμαρά. Σκηνοθεσία - μουσική - στίχοι: Ελένη Ευθυμίου. Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου. Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη. Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη. Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Αντονι. Διανομή: Σοφία Αντωνίου (Ευφροσύνη), Στέφανος Αχιλλέως (Ιφικράτης), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Αρλεκίνος), Κατερίνα Σισίννι (Κλεάνθις), Βαλάντης Φράγκος (Τριβελίνος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ