Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αναβλήθηκε η δίκη των μαθητών

Για τις 14 Ιούλη του 2002 αναβλήθηκε η δίκη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Ενιαίου Λυκείου Λάρισας, της σχολικής περιόδου 1998 - '99, που επρόκειτο να δικαστεί χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, επειδή πρωτοστάτησε στους μεγαλειώδεις μαθητικούς αγώνες κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι μαθητές κατηγορούνται για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τού 1998.

Χτες, την ώρα που επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, έδωσαν το «παρών» τους στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους μαθητές εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Λάρισας, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και βουλευτής του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση Λάρισας για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» επισημαίνει ότι «η δίωξη αυτή έχει στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τελικά τον περιορισμό του δικαιώματος των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, να παλεύουν για μια καλύτερη Παιδεία, για μια καλύτερη μόρφωση, για μια καλύτερη κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ