Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πρόβλημα με το γραμμικό σχέδιο

Με επιστολή τους προς τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, και την Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή, για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι γονείς των μαθητών που εξετάστηκαν την περασμένη Δευτέρα στο ειδικό μάθημα του Γραμμικού Σχεδίου, στο εξεταστικό κέντρο στο 1ο Λυκείο Αγίας Παρασκευής, διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία των παιδιών με ευθύνη της Επιτροπής. Βέβαια και στο θέμα αυτό ταιριάζει απόλυτα το γνωστό ρητό «ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος». Δηλαδή πρόκειται για άλλη μια απόρροια της πολιτικής στην εκπαίδευση, του εξετασιοκεντρικού συστήματος και της μετατροπής του Λυκείου σε προθάλαμο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που οδήγησε η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Οπως καταγγέλλουν οι υπογράφοντες γονείς στο εν λόγω εξεταστικό κέντρο για τα προς σχεδίαση αντικείμενα «δε δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και οδηγίες προς τα εξεταστικά κέντρα και είχαν δοθεί προς σχεδιασμό περισσότερα αντικείμενα και λάθος τοποθετημένα». Επίσης γίνεται αναφορά και για εξεταστικά κέντρα του Περιστεριού. Συγκεκριμένα τα αντικείμενα δόθηκαν στις 8.30 πμ και μετά από παρέλευση δύο ωρών διαπιστώθηκε από την επιτροπή το λάθος και αποφασίστηκε να δοθεί παράταση και να αρχίσει να μετράει ο χρόνος από την αρχή. Οι γονείς του συγκεκριμένου κέντρου καταγγέλλουν ότι πέρα από τη σωματική και ψυχική εξάντληση των παιδιών παρουσιάστηκε και το πρόβλημα να μην υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες κόλλες για όλους τους εξεταζόμενους, να δοθούν -οι όποιες υπήρχαν- επιλεκτικά, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να είναι αναγκασμένοι να σβήσουν τα παλιά σχέδια και να τα ξανασχεδιάσουν στις ήδη «ταλαιπωρημένες» κόλλες.

Οι γονείς τέλος, αφού δηλώνουν ότι για την κατάσταση αυτή «θεωρούν υπεύθυνη την Επιτροπή», ζητούν «την άμεση παρέμβαση του υπουργείου, ώστε να εξαλειφθούν όσο είναι εφικτό και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της ανωμαλίας στη διεξαγωγή των εξετάσεων, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση των εξεταζόμενων με άνισους όρους σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους και αντίκτυπο κατά ένα μέρος στην εξέτασή τους στο γραμμικό σχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ