Σάββατο 11 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Εστία βαθιάς ενδοϊμπεριαλιστικής αναμέτρησης

Μελετημένες κινήσεις αναζητούν οι πλευρές που εμπλέκονται στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και καπιταλιστικής Ρωσίας και εκφράζεται με βασική εστία την Ανατολική Ουκρανία, καθώς όλα είναι ανοικτά στη συνεχιζόμενη κόντρα και οι λεγόμενες συμφωνίες του Μινσκ «καρκινοβατούν».

Μετά την προχτεσινή σχετικά «ήρεμη» νύχτα, χτες, οι αρχές της ΛΔ Ντονέτσκ κατήγγειλαν ότι το χωριό Σόλντσεβο στη συγκεκριμένη περιφέρεια βομβαρδίστηκε σφοδρά, ενώ η ίδια πλευρά κατήγγειλε πως το τετράμηνο που ακολούθησε την τελευταία συμφωνία του Μινσκ, σκοτώθηκαν 67 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 152, μόνο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Στο μεταξύ, στην Ουάσιγκτον, ο επικείμενος αρχηγός των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, εκτόξευσε χτες νέες «ψυχροπολεμικές» δηλώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Καταθέτοντας σε αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, ενόψει της έγκρισης του διορισμού του, υποστήριξε πως οι «τελευταίες ενέργειες της Μόσχας (σε σχέση με την Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή) είναι το λιγότερο ανησυχητικές». «Εάν με ρωτούσατε ποια χώρα συνιστά υπαρκτή απειλή για τις ΗΠΑ, τότε θα έδειχνα τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο νέος αρχηγός των γενικών επιτελείων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προϊδεάζοντας για τη σκληρή γραμμή που ετοιμάζεται να ακολουθήσει έναντι της Μόσχας, όταν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, χαρακτήρισε «λογικές» τις πιέσεις που ασκούν ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές, προκειμένου να δοθούν αμερικανικά «θανατηφόρα όπλα» στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ