Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σύσκεψη της ΚΝΕ στα Γιάννενα

Σύσκεψη με φοιτητές πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιούνη, από τις Οργανώσεις ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, με αφορμή το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η νεολαία. Στη σύσκεψη, τονίστηκε ότι η μόνη στάση που ακυρώνει τον εκβιασμό, είναι να πέσουν στην κάλπη του δημοψηφίσματος χιλιάδες ψηφοδέλτια με την πρόταση του ΚΚΕ: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία». Στη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ότι οι φοιτητές, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, πρέπει να επιλέξουν τη μοναδική ρεαλιστική λύση για το λαό, που είναι η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει, με την εξουσία στα χέρια του.

Επίσης, τόσο στην εισηγητική ομιλία όσο και στη συζήτηση, τονίστηκε ιδιαίτερα η στάση που πρέπει να κρατήσει η νεολαία απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα, η ανάγκη πιο πολλοί νέοι να στρατευτούν στον αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, στην αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει η εναντίωση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, να σταλθεί μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που οδηγεί σε αδιέξοδο τη ζωή και το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα πιάνει τόπο, ακυρώνει τα σχέδια των εκμεταλλευτών, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Επίσης, σημειώθηκε ότι και στην κάλπη και με τη δράση τους το επόμενο διάστημα, λαός και νεολαία μπορούν να πουν το πραγματικό, γνήσιο και περήφανο «όχι», κάνοντας το βήμα και βάζοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org