Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ
Δεν επιλέγουμε μνημόνιο

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ (ΔΗΠΑΚ) καλεί τους πανεπιστημιακούς να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, πιέζουν το λαό να στηρίξει την πρότασή τους, ούτε στους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προβάλλουν το δικό τους μνημόνιο.

«Πριν πέντε μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με κεντρικό προεκλογικό μήνυμα "Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει". Σήμερα, η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι θα θεωρήσει την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής ως έγκριση των δικών της προτάσεων, ώστε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους "εταίρους" της. Επιπλέον, διακηρύσσει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν πρόκειται να κινηθεί έξω από τους κανόνες της ΕΕ. Ετσι, ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο νέο μνημόνιο των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης. Οι δύο προτάσεις ελάχιστα διαφέρουν ως προς τα βάρη που θα προσθέσουν στις πλάτες των εργαζομένων, επιπλέον αυτών που φόρτωσαν τα προηγούμενα μνημόνια και οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που παραμένουν άθικτοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ.

Και καταλήγει: «Μοναδική διέξοδος είναι η απαλλαγή από όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, η απαλλαγή από όλη την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία όχι μόνο παραμένει άθικτη, αλλά και ενισχύεται συνεχώς με την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι η πρόταση για αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Στο δημοψήφισμα ψηφίζουμε: ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Οχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον του λαού μας και το μέλλον των φοιτητών μας δε "βολεύονται" στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών!

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ