Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Τον υποβιβασμό της Κέρκυρας ζητά η ΕΕΑ

Μπορεί σε λιγότερο από 15 μέρες η Super League να ετοιμάζει την πρώτη γεύση από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, με την προγραμματισμένη κλήρωση των αγωνιστικών στις 14 Ιούλη, ωστόσο, όπως φαίνεται, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που αφορά την περσινή σεζόν. Ετσι, νέα δεδομένα προκύπτουν από τη χτεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) να εισηγηθεί τον υποβιβασμό της Κέρκυρας λόγω παρατυπιών στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Το σκεπτικό της Επιτροπής έχει να κάνει με την παρένθετη παρουσία προσώπου στην ΠΑΕ, θεωρώντας ουσιαστικά την απόκτηση των μετοχών από τον Θ. Ισαρη εικονική. Μάλιστα, στον συγκεκριμένο απαγορεύει και κάθε άσκηση των δικαιωμάτων από τις μετοχές.

Πρακτικά, η ΕΕΑ έκανε δεκτή την προσφυγή - καταγγελία που είχε υποβάλει ο Εργοτέλης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον, στην περίπτωση που οι «Φαίακες» υποβιβαστούν οριστικά θα κληθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να αποφασίσει τον αντικαταστάτη της Κέρκυρας στο νέο πρωτάθλημα με τον Λεβαδειακό από πλευράς υποβιβασμένων της πρώτης κατηγορίας και τον Απόλλωνα Σμύρνης, εάν επιλεχθεί τρίτη ομάδα (πλέον των ΑΕΚ, Ηρακλή) από τη Football League, να είναι στην αναμονή.

Σημειώνεται πως ενδεχομένως η περίπτωση της Κέρκυρας να μην είναι η μόνη αλλαγή αφού εκκρεμεί και η απόφαση για τη Βέροια σχετικά με τις καταγγελίες για χειραγώγηση παλιότερου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην αναμονή για Σίλβα

Μπορεί για την ερχόμενη Δευτέρα να είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, ωστόσο όσον αφορά τη θέση του προπονητή οι πληροφορίες συνεχίζουν να είναι συγκεχυμένες. Κάποιες εξ αυτών θέλουν, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα να βρίσκει λύση στο θέμα του «διαζυγίου» με την πρώην ομάδα του Σπόρτινγκ και να ανακοινώνεται απ' τους «ερυθρόλευκους» ίσως και σήμερα. Ωστόσο, κάποιες άλλες θέλουν τα εμπόδια να μην έχουν ξεπεραστεί και από πλευράς ελληνικής ομάδας να υπάρχει έντονος σκεπτικισμός.

ΠΑΟ: Ανακοίνωσε Θελάντερ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Δανού κεντρικού αμυντικού Ράσμους Θελάντερ από την Ααλμποργκ μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο 23χρονος παίκτης δήλωσε ικανοποιημένος για την επιλογή του, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους οπαδούς της ομάδας. Την ίδια ώρα στο «τριφύλλι» περιμένουν την απάντηση του Ισπανού στόπερ Σέρχιο Σάντσεθ στην πρόταση που του έχει γίνει.

ΠΑΟΚ: Αρχίζουν τα... βάσανα

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, μέχρι τις 16 Ιούλη, όταν και θα δώσει την πρώτη του επίσημη υποχρέωση για τη νέα σεζόν, που είναι η συμμετοχή στο Β' γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΚ: Ψάχνεται στον... άσο

Μετά την αποτυχία της υπόθεσης του Ολλανδού Μόλντερ, στην ΑΕΚ συνεχίζουν το ψάξιμο τερματοφύλακα αφού είναι δεδομένη η επιθυμία των υπευθύνων της ομάδας να κινηθούν για την απόκτηση ξένου παίκτη για τη θέση αυτή. Οπως δείχνουν τα πράγματα, στην Ενωση φαίνεται να έχουν καταλήξει σε μια τριάδα υποψηφίων, που αποτελείται από τον Ισπανό Βάρας, τον Μπαρόχα από τη Βενεζουέλα και τον Ολλανδό Ρούιτερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ