Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Επικίνδυνη κατάσταση στην Παθολογική Κλινική

Η γύμνια σε εξωνοσοκομειακές δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας, αλλά και στα ιδρύματα Πρόνοιας, δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση στην Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική (ΠΚ3) του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι στην ΠΚ3 υποχρεώθηκαν να στείλουν προχτές έγγραφη καταγγελία στη Διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία μεταξύ των άλλων επισημαίνουν: «Από την προηγούμενη βδομάδα νοσηλεύονται στην ΠΚ3 δύο παιδιά 13 ετών με εισαγγελική εντολή (από τα πέντε συνολικά που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στην κλινική).

Τα δύο παιδιά έχουν σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή και κάθε μέρα παρουσιάζουν κρίση, παρά τη φαρμακευτική αγωγή που παίρνουν με εντολή παιδοψυχίατρου. Κατά τη διάρκεια των κρίσεων έχουν σπάσει τρία τζάμια, έχουν αυτοτραυματιστεί, χτυπούν πόρτες και παράθυρα σε όλη την κλινική. Ησυχία δεν υπάρχει πλέον στην κλινική σε καμία βάρδια (πρωί, απόγευμα, νύχτα)... Για τα συμβάντα αυτά ενημερώθηκε η Διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά λύση δεν είδαμε! Ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας και πάλι λύση δεν είδαμε!».

«Πρέπει - τονίζουν οι εργαζόμενοι - να γίνει επιτέλους κατανοητό από όλους τους φορείς: Είναι επικίνδυνο να νοσηλεύονται παιδιά με τέτοιες παθήσεις σε παθολογικές κλινικές... Απαιτούμε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας να δώσει λύση τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα!

Απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση και οι εισαγγελείς να τσουβαλιάζουν παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία που είτε είναι υγιή, είτε με ψυχικές ή αναπτυξιακές διαταραχές. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται ειδικές εξωνοσοκομειακές δομές, κρατικά ιδρύματα Πρόνοιας που να παρέχουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ