Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ.-- Κομμάτια έγινε χτες το απόγευμα πύραυλος της εταιρείας SPACE X που μετέφερε σε κάψουλα προμήθειες περίπου 2,5 τόνων για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς εξερράγη από άγνωστη αιτία περίπου 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του σκάφους από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Το τρίτο, από τον περασμένο Οκτώβρη, ατύχημα του είδους θεωρείται πλήγμα για τη συνεργασία της NASA με τις δύο εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων «Space X» (του δισεκατομμυριούχου Ιλον Μασκ που διατηρεί και τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Τέσλα) και «Boeing».

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Δύο βομβίστριες αυτοκτονίας σκότωσαν το Σάββατο τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 16 στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας εξαπολύοντας επίθεση για λογαριασμό των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ». Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να μπουν στο νοσοκομείο, αλλά όταν τις σταμάτησαν φρουροί στην πύλη αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ενοπλοι τζιχαντιστές που δρουν στο Μάλι επιτέθηκαν στο χωριό Νάρα, κοντά στη μεθόριο με τη Μαυριτανία, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, εκ των οποίων οι τρεις στρατιώτες και οι εννιά άμαχοι. Η επίθεση σημειώθηκε μόλις μια βδομάδα αφότου μια συμμαχία ενόπλων από τη φυλή των Τουαρέγκ υπέγραψε ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στις αρχές να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χτες τις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών ότι δεν θα μπλοκάρουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να συγκροτηθεί Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να δικάσει πρωτοκλασάτα στελέχη των πρώην αυτονομιστών του «ΟΥΤΣΕΚΑ» που κατηγορούνται για δεκάδες εγκλήματα κατά Σέρβων και άλλων εθνοτήτων, μετά την απόρριψη τροπολογίας στο Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου για την πραγματοποίηση δίκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από το Κοινοβούλιο της χώρας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ομοσπονδιακές και πολιτειακές διωκτικές αρχές στη Νότια Καρολίνα ερευνούν από χτες εάν η φωτιά που σημειώθηκε την Παρασκευή σε ναό Βαπτιστών στο Γκλόβερ Γκρόουβ στο Γουόρενβιλ οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια ρατσιστών.

ΚΟΤΕ.-- Ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, διέλυσε χτες τη Βουλή ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ