Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση ηγετών ΕΕ και Κινέζου πρωθυπουργού

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χτες ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, για να λάβει μέρος στη 17η Συνάντηση ηγετών ΕΕ - Κίνας. Κύριο στοιχείο στην ατζέντα των συνομιλιών είναι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, με συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων, όπου ο Λι θα συμπροεδρεύσει με την ηγεσία της ΕΕ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τη συνεργασία τους, τις εμπορικές σχέσεις και τη δυνατότητα διεύρυνσής τους.

Η ΕΕ είναι εδώ και 11 χρόνια ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, ενώ η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ για 12 χρόνια. Ο όγκος των διμερών συναλλαγών το 2014 ξεπέρασε τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, θα εξεταστούν και διεθνή ζητήματα, η λεγόμενη κλιματική αλλαγή και είναι αναμενόμενο να συζητηθεί και η κατάσταση στην Ευρωζώνη, με αφορμή και τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και τις πρόσφατες εξελίξεις.

Μετά από το ταξίδι στις Βρυξέλλες, ο Λι θα επισκεφτεί τη Γαλλία και θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που έχει έδρα το Παρίσι, ενώ θα επισκεφτεί επίσης τη Μασσαλία και την Τουλούζη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ