Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Από την κολύμβηση ... τα καλά νέα

Από την κολύμβηση συνέχισαν να έρχονται οι καλές εμφανίσεις για την ελληνική αποστολή και τη χτεσινή μέρα, στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού.

Ο Θανάσης Κυνηγάκης συμμετείχε στον τελικό των 200 μ. πεταλούδα και κατάφερε να πάρει την 6η θέση με χρόνο 2.00.26. Μάλιστα, έδωσε σημαντική μάχη για μία θέση στο βάθρο και είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 100 μ. ήταν 4ος, ωστόσο στη συνέχεια φάνηκε να μην έχει τις δυνάμεις να αντέξει τον συναγωνισμό.

Ωστόσο, οι ελληνικές παρουσίες σε τελικούς θα συνεχιστούν αφού χτες ήταν η σειρά της Ηλέκτρας Λεμπλ στα 100 μ. πεταλούδα να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό σημειώνοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο της οκτάδας με το 1.00.43 που σημείωσε στα ημιτελικά. Αντίθετα, εκτός τελικού στα 200 μ. ύπτιο έμεινε ο Νίκος Σοφιανίδης, που είχε τη 10η επίδοση των ημιτελικών με 2.02.54.

Επίσης, στα 50 μ. ύπτιο η Ιωάννα Σαχά αποκλείστηκε στα προκριματικά αφού με το 30.78 έμεινε στην 31η, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Φραγκουδάκη στα 50 μ. πρόσθιο, ο οποίος κατετάγη 25ος με 29.34.

ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3: Διπλό «αντίο»

Στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών καθώς και οι δύο παρά τις εύκολες πρωινές προκρίσεις από τη φάση των 16, στις απογευματινές υποχρεώσεις τους για την οκτάδα δεν τα πήγαν τόσο καλά. Η Εθνική ανδρών αρχικά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, απέκλεισε το Βέλγιο επικρατώντας με 21-12, ωστόσο το απόγευμα ηττήθηκε στην παράταση από τη Σλοβενία με 18-17 έπειτα από σκληρή μάχη, μένοντας εκτός τετράδας. Την ίδια πορεία ακολούθησε και η Εθνική γυναικών αφού στους 16 δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στη Ρουμανία (15-6) αλλά στα προημιτελικά ηττήθηκε στην παράταση από την Ουκρανία με 21-19.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Ηττα με παράπονα για Βουγιούκα

Εχοντας αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, η Βάσω Βουγιούκα, αν και από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ελληνικής αποστολής για μετάλλιο στην ξιφασκία, αποκλείστηκε στα προημιτελικά της σπάθης γυναικών τελειώνοντας πρόωρα τους αγώνες της. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που ξεκίνησε εντυπωσιακά πετυχαίνοντας μόνο νίκες μέχρι την οκτάδα, ηττήθηκε από την Αζέρα Σεβίλ Μπουνιάτοβα με 15-12 και έμεινε εκτός ημιτελικών. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να επιβληθεί με 5-1 της Πολωνέζας Πάστερνακ, 5-3 της Γαλλίδας Παλού, 5-1 της Ιταλίδας Κρίσιο, 5-1 της Μολδαβής Γιελάτσι και 5-2 της Τσέχας Χαντζιλίκοβα για τον όμιλο και με 15-8 της Ισπανίδας Βίλα για τους 16.

Εξάλλου, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος στο ξίφος ασκήσεως κατάφερε να φθάσει μέχρι τους 32 του ταμπλό αλλά εκεί ηττήθηκε από τον Ιταλό Ροζατέλι με 15-7 και αποκλείστηκε.

Τραγικό δυστύχημα

Ενας Βρετανός εργαζόμενος στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων. Πρόκειται για τον 23χρονο Μάικα Μάξγουελ - Μιλν που εργαζόταν στην παραγωγή που είχε αναλάβει τις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων. Σημειώνεται πως την παραμονή της πρεμιέρας της διοργάνωσης είχε συμβεί και ένα ακόμη ατύχημα όταν λεωφορείο είχε παρασύρει εντός του Ολυμπιακού Χωριού τρεις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Αυστρίας με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας εξ αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ