Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς κι ασήκωτος

Τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, σχολίασε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα έχει επιπτώσεις και στην ίδια τη λειτουργία του Δήμου.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός: «Δε μας ξάφνιασε η δήλωση του δημάρχου για την αισιοδοξία που του προκάλεσαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, καθώς αποτελούν, όπως λέει ο δήμαρχος, βάση για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Και εκφράζει και την ευχή αυτά να αποτυπωθούν σε μια βιώσιμη, δίκαιη για τον ελληνικό λαό συμφωνία. Προφανώς, νιώθει αισιόδοξος, επειδή διάβασε την πρόταση συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την υπογραφή του πρωθυπουργού, με τα μέτρα γύρω στα 8 δισ. ευρώ που προβλέπεται να εισπραχθούν και που έχουν άμεση σχέση και με τις δικές μας λειτουργίες. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, το Δημοτικό Βρεφοκομείο (ΔΒΑ) - που ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα πάρουμε τελικά τους 340 εργαζόμενους που χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τα 5.500 παιδιά συνολικά τον προσεχή Σεπτέμβρη - μπαίνουμε στον Ιούλη και ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση γι' αυτό. `Η μια σειρά άλλες κρίσιμες λειτουργίες στην πόλη. Το λέμε γιατί οι μέρες και οι ώρες είναι δύσκολες. Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος και μπροστά μας θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, που αφορούν και την ίδια τη λειτουργία του Δήμου και τη σχέση που έχει αυτή η λειτουργία με την καθημερινότητα του κόσμου.

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να απορριφθεί η συμφωνία. Η λύση δε βρίσκεται σ' ένα εχθρικό για το λαό μας τραπέζι διαπραγματεύσεων. Φυσικά, αυτό δεν απηχεί σήμερα μια πλειοψηφική γνώμη στον ελληνικό λαό. Ομως, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πλειοψηφική η στάση του ελληνικού λαού, απέναντι στο λογαριασμό που θα τον καλέσουν να πληρώσει. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ίσως και έκτακτη συνεδρίαση ή διαφορετικά, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπάρξει ενημέρωση από τη Διοίκηση για το πώς σκέφτεται να σταθεί στα νέα δεδομένα, με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι ως Δήμος. Τέλος, επειδή ο δήμαρχος πρόβαλε σε όλους τους τόνους το μονόδρομο της ΕΕ, ας καλωσορίσει στους "εραστές" αυτού του μονόδρομου και τον υπόδικο αρχηγό της Χρυσής Αυγής, που σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε: "Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το ευρώ! Εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους η ρήξη!"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ