Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διακρίσεις με το... «καλημέρα» στην κολύμβηση

Οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Μπακού, συνεχίστηκαν και χτες αφού ήρθε ένα ακόμη μετάλλιο, και μάλιστα με το «καλημέρα» των αγώνων κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Δημητρίου κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 400 μ. ελεύθερο καθώς μετά από εντυπωσιακή κούρσα τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 3.52.57, μόλις 14 εκ. πίσω από τον Γερμανό Πάουλ Χέντσελ, που πρώτευσε με 3.52.43. Μάλιστα, οι δυο τους έδωσαν δυνατή μάχη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ξεχωρίζοντας απ' τους υπόλοιπους. Η επιτυχία για τον Ελληνα κολυμβητή μάλιστα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού είχε προκριθεί στην οκτάδα του τελικού με τον 5ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών.

Εκτός του μεταλλίου, όμως, η κολύμβηση πρόσφερε και άλλες σημαντικές διακρίσεις στην ελληνική αποστολή αφού υπήρξαν τρεις σημαντικές προκρίσεις σε τελικούς αγωνισμάτων που θα γίνουν σήμερα. Συγκεκριμένα, στα 200 μ. πρόσθιο ο Κωνσταντίνος Μερετσόλιας κατάφερε στα ημιτελικά να σημειώσει τον 7ο καλύτερο χρόνο με 2.15.24 και να προκριθεί στον σημερινό τελικό. Στα 200 μ. ύπτιο γυναικών, η Ιωάννα Σαχά με χρόνο 2.16.63 προκρίθηκε στον τελικό ως 7η. Στα 100 μ. ύπτιο ανδρών, ο Νίκος Σοφιανίδης έκανε επίσης τον 7ο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά με 55.58.

ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3: Με δυο νίκες, μια το πρωί και μια το απόγευμα, άρχισε τους αγώνες της χτες η Εθνική ανδρών αφού πανηγύρισε αρχικά την επιτυχία κόντρα στην Εσθονία (19-16) ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η αντίστοιχη επί της Ιταλίας (11-9 στην παράταση). Αντίθετα, ο απολογισμός της Εθνικής γυναικών ήταν μια νίκη, μια ήττα αφού επικράτησε αρχικά της Ολλανδίας με 13-8 αλλά στη συνέχεια έχασε από την Ελβετία 18-16 στην παράταση.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Μία νίκη και τέσσερις ήττες ήταν ο απολογισμός του Γιώργου Τσουρούτα στον προκριματικό όμιλο της σπάθης ανδρών. Ο Ελληνας ξιφομάχος αν και ξεκίνησε καλά επικρατώντας με 5-3 του Τούρκου Ιμπραχίμ Αντ, εντούτοις δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ετσι γνώρισε τις ήττες από τον Αζέρο Αζάρ Ταγκίγιεβ (3-5), τον Βρετανό Τζέιμς Χάνιμποουν (1-5), τον Ρουμάνο Τιμπέριου Ντολνιτσεάνου (2-5) και τον Ισπανό Φερνάντο Κασάρες (1-5) και αποκλείστηκε.

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Χωρίς εκπρόσωπο της Ελλάδας θα συνεχιστεί ο β' γύρος του αθλήματος. Στους άνδρες ο Γιώργος Χαραλαμπίδης είπε «αντίο» στην πρόκριση μετά από τις δύο ήττες με 2-0 από τον Ούγγρο Γκέργκελι Κράους. Στις γυναίκες, η Ιωάννα Καρκαντζιά έχασε και από τη Ρωσίδα Κσένια Πολικάρποβα (2-0), ενώ στο μεικτό διπλό, ο Πέτρος Τέντας και η Ειρήνη Τέντα γνώρισαν και δεύτερη ήττα, με 2-0, από το γερμανικό δίδυμο των Μπεκ - Κάτενμπεκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ