Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Νέα συγκέντρωση για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών γίνεται την Παρασκευή 26 Ιούνη, στο υπουργείο Παιδείας, στις 11 το πρωί.

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών στο υπόμνημα για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και μέχρι στιγμής, το έχουν συνυπογράψει 1.500 εκπαιδευτικοί, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζουν και πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών. Με το υπόμνημά τους, απαιτούν μεταξύ άλλων: Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων, αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, άδεια ανατροφής τέκνων κ.ά.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και για τα σχέδια που έχουν διαρρεύσει από τα υπουργεία Παιδείας και Αμυνας για διάθεση φαντάρων με πτυχίο Παιδαγωγικών-Καθηγητικών Σχολών, για την κάλυψη των κενών στις παραμεθόριες περιοχές. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν σύλλογοι εκπαιδευτικών σε ανακοινώσεις τους:

«Τσάμπα εργασία από τους φαντάρους, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί, χιλιάδες αναπληρωτές βγαίνουμε στην ανεργία... Ντροπή και αίσχος (...) Είναι συνέχεια των μεθοδεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (βλ. δηλώσεις Λοβέρδου), για "εθελοντική" δουλειά στα σχολεία από εκπαιδευτικούς σε άδεια ή άνεργους, με "αμοιβή" την προϋπηρεσία. Είναι άλλο ένα δείγμα για το πού το πάει και αυτή η κυβέρνηση, που προεκλογικά μάς έταζε διορισμούς και μετεκλογικά συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων».

Δυναμική παρέμβαση έκανε, επίσης, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων αλλά και Σύλλογοι Αναπληρωτών στο Συνέδριο της ΔΟΕ, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Η Θεώνη Δρόσου, μέλος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, από το βήμα της 84ης Γενικής Συνέλευσης (Συνεδρίου) της ΔΟΕ, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να διεκδικήσουν δυναμικά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια. Να διεκδικήσουν το δικαίωμα στον αξιοπρεπή μισθό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην περίθαλψη» και επίσης τόνισε: «Απορρίπτουμε τη λογική που μας θέλει διασπασμένους. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη, ή να δουλεύουμε σε διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, αποδυναμώνει τον αγώνα μας, στρέφει τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βδομάδα δράσης για τους διορισμούς στην Εκπαίδευση (2018-02-22 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας (2016-06-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ενάντια στα μέτρα που φέρνουν απολύσεις (2016-04-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2015-07-23 00:00:00.0)
Ξεκινούν επίσχεση εργασίας από αύριο (2010-12-15 00:00:00.0)
Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας (2003-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org