Τρίτη 23 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ισοπεδώνει τις Συμβάσεις η «Σνάιντερ Ελέκτρικ»

Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας χτες, Δευτέρα 22 και σήμερα, Τρίτη 23 Ιούνη, απαντούν οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής εταιρείας «Σνάιντερ Ελέκτρικ» στη δυσμενή αλλαγή των συμβάσεων που προωθεί η εργοδοσία. Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας καταγγέλλει ότι η πολυεθνική εντάσσει τους εργαζόμενους στην ΕΓΣΣΕ, «παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που έχει βγάλει από τον ιδρώτα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Το Συνδικάτο χαιρετίζει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για να πάρει η εργοδοσία πίσω τις αλλαγές στις Συμβάσεις και να δεσμευτεί ότι δεν θα επεκτείνει παραπέρα τα αντεργατικά της σχέδια. Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης την εκδικητική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να προχωρήσει στην επιβολή υπερεργασίας ως αντίμετρο στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων να κηρύξουν στάσεις εργασίας για χτες και σήμερα.

Στο μεταξύ, μαζική προπαγάνδα με συνθήματα και αφίσες στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Θήβας, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από συνδικάτα της Αττικής και της Βοιωτίας. Εξω από μεγάλες επιχειρήσεις κολλήθηκαν αφίσες και γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση - δανειστές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ