Κυριακή 7 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Χάνονται πολύτιμες κλίνες στο «Μαμάτσειο»

Το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης
Το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης
Με το νέο οργανισμό, το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, θα έπρεπε να λειτουργεί 200 κλίνες, όμως έχει ανεπτυγμένες μόνο τις 180. Αποκαλυπτική των ελλείψεων σε προσωπικό είναι η κατάσταση στις κλινικές και τα εργαστήρια. Η Αιμοδοσία λειτουργεί με έναν γιατρό και το Μικροβιολογικό με δυο, με αποτέλεσμα να συνεφημερεύουν. Επιπλέον, έχουν έλλειψη και σε τεχνολόγους. Η εξέταση για μεσογειακή αναιμία δε γίνεται πλέον, μετά τη συνταξιοδότηση του αιματολόγου διευθυντή.

Η Χειρουργική λειτουργεί με τρεις ειδικούς γιατρούς και τέσσερις ειδικευόμενους, οι οποίοι καλύπτουν εφημεριακά και το «Μποδοσάκειο», η Καρδιολογική με τρεις ειδικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι αποσπασμένος από το «Μποδοσάκειο» και ο τρίτος είναι επικουρικός που θα λήξει σύντομα η θητεία του. Η Παθολογική στελεχώνεται με τέσσερις ειδικούς παθολόγους, εκ των οποίων ο ένας είναι επικουρικός, η ΩΡΛ κλινική με δυο μόνο ειδικούς και έναν ειδικευόμενο (λειτουργούν την κλινική και τα εξωτερικά ιατρεία και κάθε γιατρός εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 4.000 ασθενείς το χρόνο), η Γυναικολογική με δυο γιατρούς του ΕΣΥ και δυο ιδιώτες που προσλήφθηκαν με «μπλοκάκι», ενώ η Ορθοπεδική κλινική κινδυνεύει να κλείσει.

Η Παιδιατρική κλινική (21 κλίνες) λειτουργεί με δυο γιατρούς, πέντε ειδικευόμενους και εφτά νοσηλεύτριες που πρέπει να εξυπηρετούν κλινική, εξωτερικά ιατρεία και να καλύπτουν και ανάγκες της μαιευτικής κλινικής. Το 2013 εξυπηρέτησαν 12.000 παιδιά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org