Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 11 Ιούνη

Προετοιμασία για απεργιακή κλιμάκωση και ετοιμότητα, για να δοθεί απάντηση ανάλογα με τις εξελίξεις

Με τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις 11 Ιούνη σε όλη τη χώρα και σε τροχιά κλιμάκωσης με πανεργατική απεργία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της πάλης. Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντήσουν, καθώς η νέα συμφωνία που μεθοδεύεται στρέφεται και αυτή ενάντια στα εργατικά συμφέροντα. Την κατεύθυνση αυτή έδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και η προχτεσινή πλατιά σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογράμμισε τις σύνθετες εξελίξεις, που επιβάλλουν στα Συνδικάτα και στα στελέχη του ταξικού κινήματος αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να δοθεί απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε οργάνωση μαζικής εξόρμησης στους χώρους δουλειάς, με συγκεκριμένο σχέδιο, αποκάλυψη της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και των σχεδίων της εργοδοσίας, καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Σημαίνει επίσης επαφή και συζήτηση με τους εργαζόμενους, οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών σε κάθε χώρο και κλάδο, αναμέτρηση με τις δυσκολίες στην πράξη και μαχητικοποίηση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και στον περίγυρο. Βασικό μέτωπο, όπως υπογραμμίστηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία, ήταν και παραμένει το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η πάλη για αποκατάσταση των απωλειών τώρα, με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς. Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται άμεσα να οργανωθούν οι παρεμβάσεις Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.

Πατώντας στη μεγάλη εμπειρία που αποκτήθηκε στη διοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου τον περασμένο Νοέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σχεδιάζουν να απλώσουν τη δράση τους σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και συστράτευση, για κάθε «μικρό» και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Πρωτίστως, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα αγωνιστικής αντίστασης, που θα προετοιμάζει και την απεργιακή απάντηση στα νέα αντεργατικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ