Κυριακή 10 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Η απεργία στην Υγεία στις 20 Μάη αφορά όλο το λαό

Ούτε στιγμή χαμένη! Κάθε εργαζόμενος στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις μονάδες δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, στις 20 Μάη. Δεν πρόκειται για μια οιαδήποτε απεργία. Οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια, μπροστά στην άθλια κατάσταση που ζουν οι ίδιοι και οι ασθενείς, μπροστά στο νέο ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μόνο μία λύση έχουν:

Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με τη μαζική τους συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και στο συλλαλητήριο. Να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο κεφάλαιο.

Να απαιτήσουν την άμεση και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας και Πρόνοιας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια. Να καταργηθούν οι κάθε είδους πληρωμές των ασθενών. Να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.

Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους. Να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα, οι κλινικές και τα νοσοκομεία που έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε, ασθενείς και εργαζόμενοι, τα τελευταία χρόνια.

Η επιτυχία της απεργίας αυτής θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το βαθμό της οργάνωσής της, από το βαθμό που θα γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η στήριξή της και η περιφρούρησή της. Από το βαθμό που έγκαιρα και αποτελεσματικά θα απομονωθούν οι μηχανισμοί και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που βάζουν εμπόδια στην επιτυχία της, που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τον εφησυχασμό, τον εκφυλισμό, την αναμονή, τις αυταπάτες, που χρησιμοποιούν ακόμα και τον ωμό αντικομμουνισμό.

Από τη σωστή οργάνωση της απεργίας θα εξαρτηθεί και η αντιμετώπιση αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν και άλλες που προκύπτουν από την ίδια τη φύση των υπηρεσιών αυτών. Με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, σε κάθε σωματείο πρέπει άμεσα να συγκληθούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, με τη συμμετοχή των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Να ενημερωθούν πλατιά οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις, για τη διέξοδο για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Να μετρήσουμε αποφάσεις σωματείων με το ταξικό περιεχόμενο πάλης, να αναδειχθούν οι αιτίες και οι αίτιοι των προβλημάτων. Να έρθουν με τα δικά τους πανό στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο. Επιδιώκουμε, εργαζόμενοι και ασθενείς, να δώσουμε μαζική δυνατή απάντηση. Δεν πάει άλλο!

Να γιατί πρέπει άμεσα, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές δίπλα στα ΔΣ. Να βγει προσωπικό ασφαλείας από τα ίδια τα σωματεία και όχι από το μηχανισμό των διοικήσεων, να γίνουν συσκέψεις ανά τμήμα και ειδικότητα, να ενημερωθούν έγκαιρα οι συγγενείς και οι ασθενείς. Να καλεστούν στις Γενικές Συνελεύσεις οι λαϊκοί φορείς, να δοθούν κοινές συνεντεύξεις Τύπου, να περιφρουρηθεί η ίδια η απεργία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν την πρωτοβουλία που έγκαιρα πήραν για την προκήρυξη της απεργίας στις 20.5.2015, με την οργάνωση της απεργίας σε κάθε σωματείο. Εντείνουν τις προσπάθειές τους, με συσκέψεις των ψηφοδελτίων, με συνεδριάσεις των επιτροπών αγώνα και των ψηφοδελτίων, με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, με συγκέντρωση υπογραφών για να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις ΔΣ, εκεί όπου βάζουν εμπόδια οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Με τη δραστήρια συμμετοχή τους και δράση στις λαϊκές επιτροπές, συμβάλλουν στην επιτυχία των κινητοποιήσεων εκεί όπου έχουν αποφασιστεί από τις δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης. Δίνουμε τη μάχη κόντρα στη γραμμή της ανοχής και του συμβιβασμού του παλιού και του νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Για την κάλυψη των απωλειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και Πρόνοια.


Λέτα ΜΕΘΩΝΙΟΥ
Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ