Παρασκευή 8 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων του Πειραιά

Από την πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού
Από την πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού
Με νέα συγκέντρωση στο Περιβολάκι της Νίκαιας και πορεία στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως είχαν κάνει και στην έναρξη της δίκης στις 20 Απρίλη, συνδικάτα και φορείς του Πειραιά διαδήλωσαν χτες ενάντια στην εγκληματική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής και απαίτησαν την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, όπως ο Π. Φύσσας, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Θ. Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Την ευθύνη των φασιστικών πράξεων έχει η ίδια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Είναι εγκληματική οργάνωση, καθοδηγεί τα μέλη της για να εγκληματούν σε βάρος μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών.

Ο φασισμός, ο ναζισμός, πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά και από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα απομονώνει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και θα δυναμώνει τη δράση του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που αποτελεί τη ρίζα που θρέφει το ναζισμό».

Το μίσος τους για το ταξικό εργατικό κίνημα έδειξαν οι χρυσαυγίτες και χτες, όταν τα ξημερώματα άπλωσαν το χέρι τους στο Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα. Τα τσιράκια των αφεντικών έσκισαν αφίσες και ανακοινώσεις του Συνδικάτου και πέταξαν τρικάκια μόνο μπροστά στην πόρτα του Παραρτήματος.

«Οπως πάντα μέσα στη νύχτα προκαλούν τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αναλαμβάνουν δράση τώρα που η κυβέρνηση προχωράει την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και δεν θέλει τους εργάτες οργανωμένους να της χαλάνε τη σούπα», καταγγέλλει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να απομονώνουν τους ναζί εγκληματίες της ΧΑ σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ