Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Να μην υπογράψει ο Ουκρανός Πρόεδρος τον αντικομμουνιστικό νόμο

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που συμμετείχε προχτές στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανέδειξε με την παρέμβασή της το ζήτημα του πρόσφατου αντικομμουνιστικού νόμου στην Ουκρανία, που προχωράει στην απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το ναζισμό. Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι 70 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στην Ευρώπη, η Ευρώπη τώρα αντιμετωπίζει, στην ευρύτερη έννοια, έναν πολιτικό μενγκελισμό που προσπαθεί να εξισώσει το ναζισμό και τον κομμουνισμό, δηλαδή πλανάται ένα "φάντασμα της Ευρώπης" βασισμένο σε δύσκολες και ακραίες καταστάσεις, όπως σε περιόδους πολέμου, πληρωμένο από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Ενας αντικομμουνιστικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία πριν από μια βδομάδα, απαγορεύοντας τους κομμουνιστές από οτιδήποτε και κατηγορώντας τους για το καθετί. Δεν μπορούν ούτε να αναφέρουν ή να επικαλεστούν τον οποιονδήποτε συνδέεται με τον κομμουνισμό μήτε καν να αναφερθούν στα λόγια του. Υπενθυμίζω ότι πριν από περίπου 10 χρόνια αποφύγαμε εδώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης την εξίσωση του ναζισμού, που είναι μια εγκληματική ιδεολογία και εγκληματική πρακτική, με τον κομμουνισμό, που μπορεί και είναι το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου και στον οποίο κομμουνισμό οφείλουμε πολλά από τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία υπερασπιζόμαστε και εφαρμόζουμε σήμερα.

Καλώ τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να μην υπογράψει τον αντικομμουνιστικό νόμο και την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στην Ουκρανία έχουμε ήδη κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές να κατηγορούνται για οτιδήποτε έχει συμβεί, σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα. Προέρχομαι από την Ελλάδα, μια χώρα όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα υπάρχει σχεδόν 100 χρόνια (συμπληρώνονται το 2018) και οι ναζιστές οδηγούνται σε δίκη σήμερα. Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και εξεγέρσεις ο φασισμός και ο ναζισμός ξεκινούν την απάνθρωπη δράση τους κυνηγώντας κομμουνιστές. Μετά επιτίθενται στους δημοκράτες, στους Εβραίους, στους μουσουλμάνους κ.ο.κ. Εχουμε δει αυτό το "έργο" να παίζεται και παλιότερα στην Ιστορία μας. Ας σταματήσουμε να χειροκροτούμε αυτή την ιδέα. Ο αντικομμουνισμός είναι το πρώτο βήμα όλων των φασιστών ναζιστών, όπου και όπως και αν εμφανίζονται. Καλώ το Συμβούλιο της Ευρώπης να μην το επιτρέψει να συμβεί και στην περίπτωση της Ουκρανίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ