Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απεργιακός αγώνας για τα δεδουλευμένα

Απεργούν μέχρι την Παρασκευή οι καθαρίστριες του «Αττικού» Νοσοκομείου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η εταιρεία «Ανοδική» που έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα, δεν έχει καταβάλλει μισθούς τριών μηνών (Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης), ενώ έλαβαν ποσοστό και όχι ολόκληρο το δώρο Πάσχα.

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο «Αττικό» στηρίζει τον αγώνα τους, όπως και το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, ο εργοδότης έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από τα νοσοκομεία, πολλαπλάσια από τους μισθούς πείνας που δίνει στις καθαρίστριες, παραβιάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία.

Καταγγέλλει επίσης τις απειλές του εργοδότη για απόλυση των αγωνιζόμενων καθαριστριών και την πρόθεσή του να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με μετακινούμενο προσωπικό από άλλους χώρους. Ενήμερη για την κατάσταση είναι και η διοίκηση του νοσοκομείου, που όμως αδιαφορεί, δίνοντας άλλοθι στην επιχείρηση να αυθαιρετεί.

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, η απλήρωτη εργασία δεν περιορίζεται μόνο στις καθαρίστριες, ούτε μόνο στο «Αττικό»: «Οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε βάρδιες, μας οφείλονται νυχτερινά, αργίες, Κυριακές. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι για μεγάλο μέρος των εφημεριών τους! Οι εργαζόμενοι και σε άλλα ιδιωτικά συνεργεία νοσοκομείων (π.χ. "Φάσμα") είναι απλήρωτοι.

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι άξιος συνεχιστής της πολιτικής της απληρωσιάς και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ». Απαιτεί τέλος «να φύγουν εδώ και τώρα οι εργολάβοι και να προσληφθούν απευθείας οι εργαζόμενοι από το κράτος, με μόνιμη εργασία, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι σχολικές καθαρίστριες(2018-11-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας(2016-07-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-23 00:00:00.0)
Σημαντικές μάχες με κατακτήσεις(2009-01-11 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τον αγώνα των καθαριστριών(2008-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ