Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Σύσκεψη για την Υγεία από τις Λαϊκές Επιτροπές στον Πειραιά

Τη Δευτέρα 27/4, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη κινητοποίηση στον Πειραιά για την Υγεία
Από παλιότερη κινητοποίηση στον Πειραιά για την Υγεία
Σε σύσκεψη με θέμα την Υγεία των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των υγειονομικών καλούν τη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Νίκαιας - Ρέντη. Στην κοινή τους ανακοίνωση οι Λαϊκές Επιτροπές σημειώνουν:

«Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, όπου οι δημόσιες μονάδες Υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Αναγκαζόμαστε να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε». Τονίζουν πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής του Πειραιά δεν πρέπει να συμβιβαστούν με:

  • Την υπολειτουργία, λόγω ελάχιστου προσωπικού, των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και την ανυπαρξία Κέντρων Υγείας για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
  • Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, τα απλήρωτα δεδουλευμένα, την υποχρηματοδότηση στα Νοσοκομεία «Μεταξά», Τζάνειο και Γενικό Νίκαιας.
  • Το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων, όπως, για παράδειγμα, η Παιδοχειρουργική κλινική στο Τζάνειο, τα Χημειοθεραπευτικά - Ακτινοθεραπευτικά τμήματα και Χειρουργικές κλινικές στο «Μεταξά».
  • Τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας ως «αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων» που θα «πουλάνε» υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς, για να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.
  • Την απλήρωτη εργασία, την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία στις ιδιωτικές κλινικές του Πειραιά.
  • Το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να πληρώσουν για φάρμακα, την ίδια ώρα που μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι Υγείας έχουν τεράστια κέρδη.

Οι Λαϊκές Επιτροπές διεκδικούν:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλινικές και τα τμήματα που έκλεισαν. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  • Να δημιουργηθεί Παιδιατρικό Νοσοκομείο στον Πειραιά, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών για τις παροχές Υγείας. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.
  • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αλλες κινητοποιήσεις
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αρτας οργανώνει σήμερα, στις 10.30 π.μ., το Εργατικό Κέντρο του νομού απαιτώντας την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου για επιβολή πληρωμής στην ψηφιακή μαστογραφία, αλλά και τη γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου ώστε να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν και να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλει, «η διοίκηση του Νοσοκομείου Αρτας υλοποιώντας την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, έχει επιβάλει την πληρωμή στις γυναίκες που χρειάζονται ψηφιακή μαστογραφία, διαφορετικά η λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου κρίνεται "ασύμφορη"! Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες θα χρειαστούν αυτή τη σημαντική προληπτική εξέταση πρέπει να πληρώσουν 46,02 ευρώ για εξέταση δύο μαστών. Από αυτά, τα 16,02 ευρώ θα τα εισπράττει κάποια στιγμή η ασφαλισμένη από το ασφαλιστικό της ταμείο».
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία διοργανώνουν την Τρίτη 28 Απρίλη, στις 7 μ.μ., μπροστά στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, η Γραμματεία Βόρειου Εβρου του ΠΑΜΕ, οι Γραμματείες Εβρου της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών των σχολών Ορεστιάδας και της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμότειχου και συνταξιοδοτικά σωματεία του νομού.
  • Σε συγκέντρωση με θέμα «Υγεία και Ασφαλιστικό» καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου. Διεκδικεί την επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ, καθώς επίσης την αποτροπή της μεταφοράς των υπηρεσιών Υγείας από το ΙΚΑ Γαλατσίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ