Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Η κυβέρνηση εξωραΐζει τα σφαγεία των ΚΕΠΑ

Προκλητική απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ σε συγκεκριμένες καταγγελίες της ΣΕΑΑΝ

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Με την κάλυψη του υπουργού Εργασίας, ο Διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος προκαλεί με τις απαντήσεις που δίνει στις σοβαρές καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

Τις καταγγελίες έκανε η ΣΕΑΑΝ, με ανοιχτό γράμμα που απέστειλε στον διοικητή του ΙΚΑ και ενώ είχαν προηγηθεί μια σειρά από καταγγελίες και κινητοποιήσεις στα κεντρικά του ΙΚΑ, στα ΚΕΠΑ αλλά και στο ΙΚΑ Πανόρμου, ενάντια σε αποφάσεις - σφαγείο για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.

Στην απαντητική του επιστολή, ο διοικητής του ΙΚΑ αμφισβητεί ακόμα και τα στοιχεία των αναπήρων που κατονομάζει η ΣΕΑΑΝ στην καταγγελία της, όπως στην περίπτωση μιας ανάπηρης που της κόπηκε η σύνταξη ύστερα από ένσταση του διευθυντή του ΙΚΑ Πανόρμου.

«Επειδή ο διοικητής του ΙΚΑ αμφισβητεί την ύπαρξη του εν λόγω προσώπου», η ΣΕΑΑΝ δίνει τα πλήρη στοιχεία της και σημειώνει: «Η συνάδελφος είναι 53 χρόνων πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή όπως και χιλιάδες συνάδελφοί μας χωρίς εισόδημα και χωρίς ασφάλιση. Τώρα που γνωρίζουν τα στοιχεία, ο κύριος διοικητής και ο υπουργός θα δώσουν τη σύνταξη του τρομαχτικού ύψους των 340 ευρώ για να μπορεί να ζήσει στοιχειωδώς η συναδέλφισσα;».

Σε άλλο σημείο, η ΣΕΑΑΝ αναφέρει: «Ο κύριος διοικητής με την κάλυψη του υπουργού του απαντάει στο γράμμα του για ένα ζήτημα που δεν το είχε θέσει η ΣΕΑΑΝ για το πόσο γρήγορα, δηλαδή, λειτουργούν τα ΚΕΠΑ. Εμείς στο γράμμα μας θέταμε ανοιχτά, όπως και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, ότι στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή και όχι ότι το σφαγείο λειτουργεί αργά. Μάλιστα αναφέραμε ότι οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες από 210.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα, έφτασαν στις 160.000 (στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύστημα ΗΛΙΟΣ) όταν στη χώρα μας οι ανάπηροι φτάνουν το 1.000.000 και οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 500.000!

Αυτοί πώς θα ζήσουν; Πώς θα πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακα και θεραπείες, αφού ένα μεγάλο ποσό καλούνται να το πληρώσουν από την τσέπη τους;».

Η ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ καταλήγει: «Με τη βαρβαρότητα δε συνδιαλέγεσαι, θα σε συντρίψει! Μόνο την τσακίζεις, μόνο την ανατρέπεις! Οργάνωση - Αγώνας - Συνέχεια μαζί με τους ανθρώπους της βιοπάλης ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ ενάντια στο σχέδιο που εξελίσσεται για μαζικές περικοπές στα επιδόματα των ΑμΕΑ, στις συντάξεις αναπηρίας, ενάντια στις περικοπές και τις πληρωμές για φάρμακα και θεραπείες. Για δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Ελληνες ή μετανάστες. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ