Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)
Παρέμβαση για τα πρόστιμα σε Συλλόγους Γονέων

Το ζήτημα της φοροεπιδρομής που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους Συλλόγους Γονέων έθεσε το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με το διευθυντή του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού.

Οι εκπρόσωποι των γονιών κάλεσαν την κυβέρνηση να στείλει άμεσα εγκύκλιο σε όλες τις ΔΟΥ για τη διαγραφή όλων των προστίμων προς τους Συλλόγους Γονέων. Επίσης, να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τη μη υποχρεωτικότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης από τους Συλλόγους Γονέων και για να εξαιρεθούν οι Σύλλογοι Γονέων από την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ. Τέλος, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους Συλλόγους το επιθυμούν να επιστρέψουν - καταθέσουν το υπάρχον ΑΦΜ στις ΔΟΥ.

Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις που έλαβε από τον εκπρόσωπο της υπουργού, σημειώνει πως «η μόνη δέσμευση που πήραμε είναι ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα διαγραφής των προστίμων μέχρι σήμερα, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα για το τι θα γίνει με τα πρόστιμα που θα επιδοθούν από φέτος». Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΑΣΓΜΕ, το στέλεχος του υπουργείου υπερασπίστηκε το υπάρχον νομικό πλαίσιο και δήλωσε προς τους εκπροσώπους των γονιών ότι «δεν πρέπει να αποκλειστούν από τυχόν νομοθετικές ρυθμίσεις εκείνοι οι σύλλογοι οι οποίοι, αξιοποιώντας το ΑΦΜ, θέλουν και μπορούν να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία του σχολείου».

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα, μέσα από μαζικές διαδικασίες και μπροστά στις αρχαιρεσίες, να ενημερώσουν τους γονείς για τις εξελίξεις, αναδεικνύοντας το ζήτημα του χαρακτήρα του γονεϊκού κινήματος ως συλλογικό εκφραστή των σύγχρονων αναγκών γονιών και μαθητών χωρίς να κατεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ